Primăria Coslada a lansat o campanie de informare a cetăţenilor cu privire la păstrarea curăţeniei în localitate şi ca să anunţe că au fost aprobate noi sancţiuni pentru încălcarea regulilor de ordine publică.
Principala caracteristică a noii Ordonanţă municipale este creşterea sancţiunilor economice derivate din neîndeplinirea normativei.

Consilierul pentru Mediul Înconjurător, Curăţenie, Parcuri şi Grădini, Iván López Marina a precizat că “dacă nu reuşim să facem ca strada noastră să fie considerată parte a casei noastre înseamnă că vom pierde frumuseţea oraşului şi a străzilor noastre şi le vom schimba în locuri murdare”.

cosladaPe fondul acestor modificări legislative, în Coslada a început şi o campanie adresată cetăţenilor români. Sub numele „Dacă nu faci aşa acasă… De ce te comporţi aşa pe stradă?”, reprezentanţi ai Consiliilor Municipale de Mediu Ambient şi Imigraţie au lipit afişe şi au împărţit pungi de hârtie pentru cojile de seminţe. La această campanie au colaborat şi câteva asociaţii româneşti precum şi Parohia Ortodoxă din Coslada şi Biserica Adventistă din localitate.