Consiliul guvernatorilor Comunității Madrid a aprobat – la reuniunea sa din această săptămână – alocarea a 1.110. euro pentru prestarea serviciului de îndrumare juridică în perioada 2022. Această investiție dublează bugetul pe care l-a avut anul trecut și este realizată în urma acordului de colaborare dintre Executivul Autonom și Ilustrei Barouri din Madrid.

Obiectivul este consolidarea și garantarea dreptului tuturor persoanelor la protecție judiciară efectivă, în exercitarea drepturilor și intereselor lor legitime, cuprinse în articolul 24 din Constituția Spaniei și în bugetele generale ale guvernului regional din 2022 . Capacitatea de acțiune a prezentului acord cuprinde întregul teritoriu regional, cu excepția celui care corespunde și care intră în subordinea Baroului Alcalá de Henares.

În acest fel, consilierea este garantat și orientare în materie juridică cu caracter general, juridic social, contencios administrativ, ipotecar, pentru victimele infracțiunilor și urii, minori și tineri infractori sau pentru adulți 65 ani, printre altele. De asemenea, se asigură acoperire pentru serviciile juridice pentru străini, cu caracter penitenciar sau de mediere.

Asistența va fi acoperită și în acele birouri judiciare care se află în afara Madridului, așa cum este cazul. ale tribunalelor din Getafe, Fuenlabrada, Navalcarnero sau San Lorenzo de El Escorial.

Acordul dintre ambele părți implică angajamentul Baroului Baroului din Madrid de a stabili un sistem de numire prealabilă prin mijloace a unui telefon gratuit, în care se colectează gestionarea reclamațiilor, sugestiilor sau reclamațiilor.

În același mod, va avea numărul necesar de avocați pentru o acoperire adecvată a îngrijirii și va desemnează coordonatorii care sunt necesari să rezolve incidentele și întrebările ridicate de avocați și la care nu pot participa. prin diferite canale de informare și diseminare. Un raport trimestrial va fi transmis Ministerului Președinției, Justiției și Internelor care permite cunoașterea modului în care se desfășoară și se desfășoară prestarea serviciului.

.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid dublează investiția pentru serviciul de consiliere juridică în perioada 2022