Că Madrid este unul dintre orașele cu cel mai mare atracție culturală este o certitudine verificată de toți cei care aleg capitala ca destinație turistică. Orașul nostru primește turiști pentru moștenirea artistică, peisajele, gastronomia, magazinele, atmosfera… și în ultimii ani, de asemenea, pentru panoul publicitar.

Din acest motiv, Consiliul Local a dorit să încurajeze mai mult turismul prin marele pol de atracție care, în cadrul segmentului cultural, este teatrul cu campania „Vino la teatru, trăiește Madrid”, în colaborare cu Asociația Producătorilor și Teatrelor din Madrid (APTEM).

Această inițiativă promoțională, care a apărut pentru a contribui la redresarea scenei teatrale după pandemie, își propune să continue acest impuls invitând oamenii să vizitați Madrid și pentru panoul său de teatru.

Campania este „în viață” până la 1 noiembrie în întreaga regiune Madrid și în orașele Barcelona, ​​​​ ​​Valencia și Sevilla, trei dintre principalele sale posturi de radio. turism national care au si o conexiune foarte buna cu capitala. Veți putea auzi „Vino la teatru, trăiește Madrid” la radio, televiziune, media digitală… îl vei citi și pe panouri publicitare, autobuze interurbane și naționale către Madrid… pentru că în acest sezon Madrid are cel mai bun oferta teatrală în istoria sa și ne putem „dărui pieptul”.

Madrid, centru de difuzare și producție teatrală

Departamentul de Cultură, Turism și Sport al Consiliului Municipal din Madrid, pentru încă un sezon, a conceput un program amplu și foarte divers în diferitele sale spații pitorești.

În Teatro Fernán Gómez Centro Cultural de la Villa, noul program oferă astfel peste douăzeci de titluri de teatru, cinci spectacole bazate pe repertoriul universal, opt texte de contemporan autori în spaniolă și șase noi creații de repertoriu sau narativ. Adică „repertoriu și creație contemporană. Tradiție și modernitate”, în cuvintele directorului său artistic Laila Ripoll.

De exemplu, spectrul larg de autori aleși. Din clasici precum Lope de Vega (Că l-au ucis noaptea, bazat pe Cavalerul de Olmedo ), Calderón (diminețile de aprilie și mai ) sau Menandro (Mizantropul), la contemporani precum Vanessa Espín (Un animal pe perna mea), Marta Sanz (Daniela Astor și cutia neagră) sau José Sanchís Sinisterra ( Deșerturi cresc noaptea), trecând prin autori precum Josefina Aldecoa (Povestea unui profesor ) sau Luisa Carnés (Cearooms).