Comunitatea Madrid are aproximativ 1.341 locuri de îngrijire gratuită pentru persoanele cu dizabilități fizice și nevoi mari de sprijin. Acestea sunt resurse cu un grad ridicat de specializare și cu caracter socio-reabilitativ, care oferă îngrijire cuprinzătoare utilizatorilor lor și care fac parte din Rețeaua Publică de Asistență pentru Persoane cu Dizabilități. Acest lucru a explicat astăzi ministrul Familiei, Tineretului și Politicii Sociale, Concepción Dancausa, în timpul vizitei sale la Centrul Rezidențial și de Zi din Getafe, dedicat îngrijirii acestui grup.

Dancausa a făcut turul diferitelor dependențe ale acestei proprietăți, deținută de Comunitatea Madrid, care tocmai a aprobat în Consiliul Guvernatorilor prelungirea gestiunii sale pe doi ani pentru o sumă de 4,5 milioane de euro. Locul de desfășurare are 341 locuri distribuite în reședință (02) și centrul de zi (20 ), pregătit să ofere suportul general de care au nevoie utilizatorii săi atunci când își desfășoară activitățile zilnice

În plus, o cameră Snozelen, un spațiu interactiv de stimulare pentru persoanele cu deficiențe motorii și neurologice. Această cabină este concepută cu scopul de a oferi bunăstare și relaxare pacienților și le permite acestora să efectueze exerciții de psihomotricitate foarte benefice pentru condiția lor fizică.

Comunitatea de Madrid a majorat un 341, cu 5% din bugetul pentru îngrijirea persoanelor cu dizabilități în 2022, mergând de la 341 milioane la 2021 la 341 milioane de euro astăzi . „Această creștere ne va permite să continuăm îmbunătățirea îngrijirii pentru acest grup și familiile acestora, cu scopul de a maximiza calitatea vieții acestora și de a le atinge deplina incluziune socio-laborală”, a declarat ministrul.

Sursa: Comunitatea Madrid – 2021Comunitatea Madrid oferă aproximativ 1.70 locuri gratuite pentru îngrijirea persoanelor cu dizabilități fizice