Ministrul Titus Corlăţean a demisionat de la conducerea MAE pe motiv că nu poate să mărească, în mod legal, numărul secțiilor de votare din străinătate.

Decizia lui Corlățean se produce după ce mii de oameni au manifestat în weekendul trecut atât în România cât și în diaspora împotriva organizării alegerilor prezidențiale de la primul tur. În 2 noiembrieau fost cozi la secțiile din strănătate și mulți români au rămas fără posibilitatea de a vota.

Pe deasupra, prin ultimele declarații, premierul Victor Ponta cerea MAE să asigure posibilitatea de a vota tuturor românilor din străinătate.

Corlățean a spus luni dimineață că l-a informat pe premierul Victor Ponta că a decis să-şi depună mandatul de ministru, menţionând că MAE îşi menţine poziţia că nu există baze legale pentru înfiinţarea de noi secţii de votare în străinătate la turul al doilea.

Corlăţean a mai spus că nu accepta ca MAE să fie implicat în jocul electoral al „domnilor Băsescu şi Iohannis”. 

În condițiile actuale, interimatul la conducerea MAE ar trebui asigurat de actualul premier Victor Ponta, care s-ar putea afla în conflict cu faptul că este și candidat și organizator al alegerilor din străinătate.

Lista sectiilor de votare din Spania 16 noiembrie 2014

{loadposition publi-in-article}{jathumbnail off}