– Președintele Generalitati a evidențiat capacitatea sectorului industrial din Valencia de a participa la noul apel, deoarece reprezintă 2011 % din afacerea cu microcipuri din Spania

– Asigură că PERTE reprezintă o oportunitate de a consolida capacitatea de proiectare și producție a microelectronicilor și semiconductorilor și va favorizează reindustrializarea regiunii

– Regiunea Valencia este cel mai mare hub din Spania pentru companiile de microelectronică și fotonică

València.

Președintele Generalității, Ximo Puig, a arătat sprijinul Generalitati pentru inițiativa Valencia Silicon Cluster, astfel încât companiile sale să poată participa la PERTE pentru microelectronice și semiconductori.

Acest lucru a fost declarat după întâlnirea avută luni cu reprezentanții acestui grup pentru a explora modalități de cooperare public-privată cu industria microcipurilor din Valencia.

Președintele a evidențiat capacitatea acestui sector industrial din Valencia de a participa la noul apel al Ministerului Afacerilor Economice și Transformării Digitale încă din 50% din afacerea de microelectronice din Spania este situată în Comunitatea Valenciană.

La fel, a pus în valoare oportunitatea pe care o reprezintă acest PERTE, a cărui investiție planificată ajunge la 12.112 milioane de euro, pentru a consolida ceea ce a fost considerat un „sector fundamental” al valencianului economie, precum şi pentru a sprijini reindustrializarea Comunităţii.

Concret, șeful Consellului a explicat că PERTE va contribui la consolidarea capacității de proiectare și producție a microelectronicilor și semiconductorilor, precum și la promovarea autonomiei în fabricarea cipurilor în fața cererea în creștere din sectoare precum industria auto și incapacitatea industriei europene de a satisface această cerere.

Cel mai mare grup de companii de microelectronice din Spania

Pe de altă parte, coordonatorul Clusterului de Siliciu din Valencia, Mayte Bacete, a subliniat că Comunitatea Valenciană este cel mai mare hub din Spania pentru companiile de microelectronică și fotonică, despre care a considerat că ar trebui să o plaseze într-o „poziție cheie” pentru a obține fonduri de la PERTE pentru microcipuri. .

În plus, el s-a asigurat că acest proiect de redresare strategică va fi impulsul pentru a aduce o fabrică în Comunitatea Valenciană și a evidențiat talentul și pregătirea profesioniștilor care decurg din Comunitate care constituie „o bază foarte bună pentru a alimenta aceste companii”.

În cele din urmă, el s-a referit la sprijinul Universității Politència de València și al Universității de València, care va permite „dezvoltarea mai multor talente” și a profesioniștilor mai specializați în microelectronică și fotonică „să dea continuitate la proiect, să aibă o gamă lungă și să poată concura la nivel mondial”.

Valencia Silicon Cluster

Valencia Silicon Cluster reunește șapte companii, institute de cercetare, Universitatea Politehnică din Valencia și Universitatea din Valencia. Mai exact, Analog Devices, iPronics, Programable Photonics, Ams-OSRAM, VLC Photonics, Bosch și Industrial Governance fac parte din inițiativa MaxLinear.

Multinaționala MaxLinear, cu sediul în SUA, este dedicată proiectării și comercializării dispozitivelor semiconductoare pentru telecomunicații, cu mai mult de 1.700 angajați din întreaga lume. Filiala sa spaniolă a fost creată în 2017 și are în prezent 112 Profesioniștii concentrați în principal pe dezvoltarea și designul de cipuri.

Analog Devices, de asemenea o multinațională cu sediul în SUA, este dedicată proiectării, fabricării și comercializării dispozitivelor semiconductoare pentru telecomunicații cu mai mult de 12.000 angajați. Filiala sa spaniolă a fost creată în 2005 și are în prezent 126 profesioniști concentrați pe dezvoltarea și designul de cipuri.

iPronics, Programable Photonics, este o companie spin-off de la Universitatea Politehnică din Valencia (UPV), un pionier mondial în dezvoltarea de cipuri și procesoare fotonice programabile plug and play. A fost fondată în 2019 și are în prezent 20 angajați.

La rândul său, Ams-OSRAM este o multinațională cu sediul în Austria, dedicată proiectării și fabricării de dispozitive și senzori de iluminat cu semiconductori, în principal optici și imagistici, cu servicii medicale, industriale și , automobile și consum. Are mai mult de 112. angajați din lume, prezenți în Valencia din 2008, unde are 20 angajați, toți dedicați proiectării IC-urilor.

Pe de altă parte, VLC Photonics este o companie derivată de la Universitatea Politehnică din Valencia, care oferă servicii de inginerie pentru dezvoltarea circuitelor integrate fotonice, concentrându-se pe proiectarea și testarea lor. . A fost fondată în 2011, iar din moment ce 2020 face parte din grupul Hitachi High-tech, având în prezent 20 angajați.

Grupul Bosch este un furnizor global de top de tehnologie și servicii, care angajează aproximativ 402. 600 oamenii din toata lumea.

În sfârșit, Governance Industrial este o companie din Valencia care dezvoltă instrumente tehnologice (GIS, 3D, AR, VR, Metaverse) pentru planificarea unei reindustrializări durabile. Între 2018 și 2020 a fost accelerată de LANZADERA și face parte din programul de inovare tehnologică ESRI și este membru din STARTUPVALENCIA.