„Considerăm că este esențial să împărtășim idei, experiențe și angajamente în urmărirea mobilității durabile care ne permit să facem față provocarea colosală pe care o reprezintă schimbările climatice”, a asigurat acesta în cadrul intervenției cu care a deschis trei zile de forumuri și conferințe în care se vor întâlni reprezentanți ai sectorului, experți naționali și internaționali, antreprenori și investitori.

„Congresul ne va permite să înțelegem mai bine modul în care mobilitatea este legată de progresul economic și social, de mediu și de calitatea vieții oamenilor”, a declarat Sánchez. Doamna ministru a profitat de discursul său pentru a aminti că Guvernul lucrează pentru a transforma Spania într-un „refer internațional pentru mobilitatea durabilă” și „un centru de atragere a investițiilor și inovației tehnologice” care să permită pentru a profita la maximum de un sistem de transport „care este deja p untero”.”Intenția noastră este să proiectăm un sistem de transport inteligent, competitiv, sigur, accesibil și accesibil pentru toată lumea. Un sistem durabil axat pe oameni, care trebuie să aibă alternative mai ecologice și mai curate la obiceiurile lor actuale de mobilitate”, a explicat ministrul Sánchez.Plan de redresarePentru a realiza acest lucru, Mitma lucrează la aprobarea Proiectului de Lege a Mobilității Durabile, care va reveni în curând Consiliului de Miniștri și are fonduri de la Planul de recuperare, transformare și reziliență (PRTR), care alocă mai mult de 13.10 milioane către mobilitatea durabilă, dintre care mai mult de 11.33 milioane sunt administrate direct de Mitma „Această injecție uriașă de resurse ne va permite să creștem investițiile Ministerului și ale grupului nostru de companii a 30% în următorii ani”, a amintit sau Raquel Sánchez. Ministrul Raquel Sánchez la ceremonia de deschidere a Apelului pentru mobilitate globală 33.

„În cadrul Planului, am propus ajutoare pentru a acționa împotriva emisiilor și a congestionării urbane și pentru a îmbunătăți transportul public. Mai exact, aproape 3. Au fost alocate milioane de euro pentru promovarea mobilității active și transformării flotelor, cu, de exemplu, crearea de zone cu emisii reduse, itinerarii pietonale, parcări disuasive, umanizarea trecerilor”, a dat asigurări ministrul.În acest sens, a reamintit că cel mai mare angajament al Planului îl reprezintă calea ferată, care este cel mai ecologic mijloc de transport. , ponderea acestuia este foarte limitat în transportul de pasageri și cu atât mai mult în transportul de marfă, unde suntem departe de Europa.

Această distribuție modală este tocmai ceea ce ne propunem să schimbăm” , a punctat el înainte de a aminti că obiectivul Ministerului este de a dubla până la % ponderea transportului feroviar de marfă, pentru care au conceput strategia Mărfuri 30, care în următorii ani intenționează să desfășoare investiții pentru 8.000 milioane de euro, inclusiv 1.500 milioane de fonduri europene NextGenerationEU.

Pe lângă finanțarea europeană, Guvernul lucrează la aprobarea o nouă politică de mobilitate, care o definește ca un drept al cetățeanului care trebuie protejat de autoritățile publice, precum și un instrument de coeziune socială și teritorială. Au un „standard care reglementează activitățile legate de transport și mobilitate și care include aspecte precum planificarea și finanțarea infrastructurilor și serviciilor, combustibilii alternativi, promovarea inovației și digitalizării și îmbunătățirea guvernanței, transparenței și responsabilizării” este primul dintre pilonii care susțin obiectivul de a proiecta un sistem de transport inteligent și accesibil pentru toată lumea, după cum a subliniat ministrul. Noi oportunitățiAl doilea pilon este o implicare profundă a sectorului privat în această sarcină „care a descoperit deja oportunitățile de afaceri enorme ale noii mobilități”, a subliniat Raquel Sánchez. „Potențialul de creștere al unor sectoare precum industria auto, tehnologie, start-up-uri sau micromobilitate este foarte mare. Cu o abordare corectă, cu soluțiile tehnologice care sunt deja oferite în proiectele legate de vehicule și infrastructuri, Spania poate profita la maximum. a unui sistem de transport care este deja de ultimă generație”, a reiterat el după ce a susținut că digitalizarea și progresul tehnologic sunt o mare oportunitate de transformare și cea mai bună legătură între infrastructuri, servicii și cetățeni.

„Mobilitatea durabilă va putea să-și creeze propriul ecosistem de companii. Digitalizarea și publicarea datelor de transport deschise deschide noi orizonturi și zone, care în urmă cu câțiva ani ar avea asemănare luate din science fiction. Mă refer. vehiculelor autonome, folosirea dronelor sau operarea automată a trenurilor”, a explicat Raquel Sánchez care, la rândul ei, a dat ca exemplu cl. a digitalizării în promovarea logisticii urbane, pentru eficientizarea acesteia, dar și interurbană, pentru gestionarea automată a transporturilor în masă dintr-un punct în altul din țară.

Al treilea pilon îl reprezintă investițiile publice și private mai mari în modernizarea și concilierea ecologică a infrastructurilor și a flotelor, care servește și la promovarea decisivă a mobilității active, obiectiv în care Planul de redresare are un rol fundamental, așa cum sa indicat deja.

Colaborare Transformarea mobilității nu este o sarcină ușoară și va necesita implicarea tuturor administrațiilor publice și companiilor din sector, motiv pentru care Raquel Sánchez a reiterat că „ne confruntăm cu o provocare enormă. Realizarea unei mobilități durabile care ne permite să atenuăm schimbările climatice necesită colaborarea tuturor.” În cazul Spaniei, co-guvernarea cu toate administrațiile publice este deosebit de importantă, deoarece competențele de mobilitate sunt repartizate între stat, comunități autonome și consilii municipale, care în sferele lor respective au competența de a stabili diferite cadre de reglementare pentru atingerea obiectivelor.. La rândul său, rolul sectorului privat este fundamental, întrucât companiile sunt responsabile de explorarea tuturor domeniilor tranziției energetice, de la hidrogen la combustibili sintetici și biocombustibili, de la renovarea parcului de automobile la cel electric. infrastructura de reîncărcare În acest moment, ministrul a cerut companiilor să promoveze munca la distanță, care a cunoscut un impuls notabil în timpul pandemiei, deoarece afectează direct sustenabilitatea prin r Reduceți numărul de călătorii care nu sunt necesare.

Ministrul Raquel Sánchez la ceremonia de deschidere a Apelului pentru mobilitate globală 2022. Mai multe informatii Site-ul web al apelului pentru mobilitate globală 500 Video: Prezentare Global Mobility Call: IFEMA MADRID Site-ul Web al Planului de Recuperare, Transformare și Reziliență // 140622 Sursa: Guvernul Spaniei – Raquel Sánchez apără transformarea Spaniei într-un centru de atragere a investițiilor în mobilitate și inovare tehnologică140622