Ximo Puig anunță licitația pentru redactarea proiectelor de urbanizare Parc Sagunt II și construirea platformei sale intermodale

/03/2022

Ximo Puig anuncia la licitación de la redacción de los proyectos de urb...

Ximo Puig anuncia la licitación de la redacción de los proyectos de urb...

– Președintele afirmă că acestea sunt două proiecte esențiale pentru demararea infrastructurilor cheie destinate instalării la Sagunto a gigafabricii de baterii Volkswagen

– A fost scoasă la licitație redactarea PAI și proiectul de urbanizare pentru o sumă de 2,6 milioane și redactarea din studiu și proiectul de zonă intermodală a fost scos la licitație pentru 1,3 milioane
– Președintele pledează pentru implicarea întregii țesături de afaceri pentru a profita de potențialul pe care îl va avea sosirea Volkswagen în Comunitate

València.

Președintele Generalității, Ximo Puig, a anunțat licitația pentru contractele de redactare a proiectelor de urbanizare Parc Sagunt II și construcția platformei intermodale pentru zona logistică în care va fi gigafabrica de baterii electrice Volkswagen. fi localizat.

Responsabilul Consell a avansat în actul de prezentare a proiectului fabricii Volkswagen la sediul Confederației de Afaceri din Comunitatea Valenciană (CEV). La întâlnirea cu reprezentanții afacerilor a participat și Vicepreședintele Executiv pentru Achiziții al SEAT, Alfonso Sancha.

Concret, Espais Económics i Empresarials a scos la licitație redactarea studiului funcțional și a proiectului de construcție a zonei intermodale care va completa Font de Sant Lluís zonă cu un buget de 1,3 milioane de euro, precum și elaborarea Planului Integrat de Acțiuni și a proiectului de urbanizare Parc Sagunt II, în speță pentru 2,6 milioane de euro.

Este vorba, după cum a subliniat președintele, două proiecte esențiale pentru instalarea gigafabricii care vor fi procesate prin procedura de urgență, astfel încât acestea să fie atribuite în 15 zile și va fi executat în termen de șase luni.

Președintele a susținut „profitarea oportunităților” oferite de amplasarea gigafabricii de baterii Volkswagen din Sagunto și „multiplicarea efectelor acesteia”, sarcină pentru care a considerat-o esențială participarea afacerilor și colaborarea CEV.

„Compania din Valencia răspunde mereu”, a subliniat președintele, care a luat în considerare date precum „registrul istoric” de angajare în Comunitatea Valenciană, cu 2022. oameni noi afiliat în luna mai.

Puig a făcut, de asemenea, aluzie la angajamentul asumat de Consell pentru industrie, cu resurse publice, cu dialog cu sectorul și cu terenuri de calitate.

Șeful Consellului a evidențiat în acest sens competitivitatea țesutului de afaceri și stabilitatea și dialogul social ca factori care au contribuit la ca Volkswagen să parieze pe Comunitatea Valenciană să își instaleze fabrică. „Dialogul se traduce prin încredere în Comunitatea Valenciană, iar încrederea atrage locuri de muncă și investiții”, a spus el.

După cum sa indicat, apariția Volkswagen va dezlănțui un lanț valoric cu un impact pozitiv asupra competitivității, o cerere pentru investiții mai mari în cercetare și dezvoltare și o forță de muncă adaptată la noile nevoi și, la în același timp, va necesita o Administrație agilă care să ofere o soluție la fiecare nevoie.

Președintele a mai subliniat că Comunitatea are toate elementele pentru a deveni un „nod de mobilitate durabilă în sudul Europei”, cu un ecosistem consolidat în domeniul auto, chimic, transport și în sectorul cheie al energiei și stocării.