– 50. Voluntari va contribui cu date prin aplicația CuidaT-e pentru a-și studia obiceiurile alimentare, activitățile fizice, sănătatea mintală și alte obiceiuri sociale și de consum

– L ‘analiza datelor va permite patronilor medicali mai mari și să dezvolte o asistență medicală mai eficientă

– Proiectul va avea un cost de 5,8 milioane de euro, din care 2 milioane vor contribui Generalitati și 3,8 milioane, Guvernul Canàries, două cazuri cofinanțate cu fonduri FEDER Santa Cruz de Tenerife.

Președintele Generalitati, Ximo Puig, și președintele Guvernului din Insulele Canare, Ángel Víctor Torres, au semnat un acord de colaborare pentru gestionarea și furnizarea propriilor servicii în domeniul inovației în sănătate prin Proiectul de medicină personalizată Big Data.

În cadrul celei de-a șasea intervenții, președintele a evidențiat că face obiectul unui acord care permite „actualizarea” sectorului sănătății, inclusiv aplicarea tehnologiilor informaționale și de comunicare și inteligență artificială. , ambele cu scopul de a personaliza îngrijirea sănătății.

Astfel, a mulțumit președintelui Guvern de Canàries pentru colaborarea sa la executarea acordului, care, după cum a afirmat el, face parte din învățarea legii care a lăsat pandemia, „importanța unui sistem universal de sănătate publică”.

Pe de altă parte, Ángel Víctor Torres a subliniat că acordul presupune angajamentul față de sănătatea publică și că se bazează pe utilizarea unei aplicații informatice care permite „obiceiuri sănătoase și prevenirea bolilor”. Președintele a confirmat nevoia de a avea grijă de „alte boli care nu sunt COVID” și care au fost lăsate în urmă în timpul pandemiei.

Pentru Torres, acest acord înseamnă „întinderea legăturilor între cele două comunități” și intenționează să valorifice resursele pentru a miza pe sănătatea publică și universală „pentru aprovizionarea oricărei persoane, indiferent de seua. condició, a situației economice seua și a locului en el qual viu”.

Tehnologie pentru o îngrijire medicală mai eficientă

Acordul prevede Dezvoltarea a unei aplicații informatice care vizează studierea obiceiurilor alimentare, activităților fizice, sănătății mintale și a altor obiceiuri sociale și de consum, care vizează îmbunătățirea analizei tiparelor medicale prin macrodate și inteligență artificială. Concret, volume mari de date vor fi prelucrate pentru a crește îngrijirea oferită profesioniștilor din domeniul sănătății, atât în ​​persoană, cât și de la distanță, datorită sistemelor noastre alternative de asistență virtuală.

Obiectivul final constă în îmbunătățirea îngrijirii sănătății (diagnostic, tratament și investigare) a pacienților cu afecțiuni cronice, oncologice, degenerative și rare, atenuarea eines de sprijin în decizia clinică.

Inițiativa este rezultatul unei acțiuni de achiziție publică de inovare dezvoltată de cele două comunități autonome, care include un buget de 5.833.774 euro, din care contribuie 2 milioane de euro (cofinanțat de FEDER într-un 2023 %) și Guvernul de Canàries va asuma 3.774.85 euro (finanțate per FEDR într-un 85 %).

Acest proiect face parte din Programul FID Sănătate (promovarea inovației din cerere) al Ministerului Științei și Inovării (MCIN), instrument de promovare a inițiativelor de achiziție publică de inovaţie.

14.000 voluntari

Faza inițială a proiectului, care va începe la Breu, va consta în colectarea și prelucrarea informațiilor de la mai mult de . voluntari, 7.000 în fiecare comunitate autonomă, în mod anonim și prin aplicația CuidaT-e.

Rezultatele colectate permit creșterea accesibilității și îmbunătățirea orientării în sarcinile cadrelor medicale în îngrijirea pacienților.

Această primă fază va avea o durată de 6 luni iar dacă vor fi selectate trei companii de tehnologie însărcinate cu dezvoltarea soluțiilor de interfață pacient-sistem de sănătate, acestea vor fi însărcinate cu realizarea proiectarea sistemului analitic predictiv pentru a sprijini luarea deciziilor clinice și cercetarea, sau formarea algoritmilor, printre alte aspecte. În a doua fază, care va fi până la finalul proiectului în iunie 2023, va fi selectată o singură firmă care să realizeze lucrarea, cu algoritmi de recalificare sau pozând în cunoaștere a comitetului ètic fiecare avans.

Mai multe cunoștințe despre profilul pacientului

Fiecare persoană care s-a oferit voluntar va face „o aplicație de calculator axată pe diverse domenii de studiu, precum alimentația sănătoasă, activitatea fizică, starea de spirit, dependența de tutun sau altele și situațiile de singurătate.

Concret, domeniile tematice la care vor putea răspunde vor fi „cullera intel·ligent”, privind obiceiurile nutriționale și propunerile alternative sănătoase și atractive; „comptem amb tu”, privind activitatea fizică, mobilitate și exerciții fizice și propuneri de alternative sănătoase și atractive; „somn sănătos”, despre starea ta de spirit, confruntarea pozitivă cu repetițiile și dificultățile vieții, depășirea stresului, sentimentele de apartenență, utilitate și plenitudine, odihnă, somn și „organizarea timpului”.

În plus, este inclusă și în zona „tutun, alcool și alte dependențe”, privind consumul de substanțe care creează dependență, practicarea jocurilor de noroc, dependența de telefoane mobile și alte TIC sau videojocs, precum și zona „millor en companie”, pe situații de singurătate netulburată, izolare socială și experiențe de înstrăinare, pentru perfecționarea de șase ori în zona relațiilor interpersonale, ludice, afective și de contact social. Sursa: Generalitatea și Guvernul Insulelor Canare convin să colaboreze la un proiect de date mari și inteligență artificială a personaliza…