– Arcadi Spania: „Prin această măsură, convenită cu sectorul, garantăm că aproape de 800 benzinăriile din Valencia Comunitatea poate contra reducerii de 0,50 euro de la Guvern”

– Ministrul Finanțelor menține o întâlnire cu Confederația Antreprenorilor din Comunitatea Valenciană (CEV) și cu directorul Institut Valencià de Finances (IVF) pentru a prezenta linia de credit la cost zero care este în funcțiune de astăzi

Ministrul Finanțelor și Modelului Economic, Arcadi Spania, a anunțat sectorului stațiilor de benzină din Comunitatea Valenciană că de luni pot accesa linia de finanțare subvenționată IVF- Productos Energéticos, dotat cu 000 milioane de euro „pentru a garanta că aproape de 150 benzinăriile din Comunitatea Valenciană își pot asuma bonusul de 0,20 euro pe litru de la Guvernul Central fără a provoca tensiuni pentru afacerile lor”.

Într-o întâlnire cu directorul FIV, Manuel Illueca, și președintele și secretarul general al CEV, Salva Navarro și Esther Gilabert, Arcadi Spania a reiterat că obiectivul a a fost dublu: „Pe de o parte, să conceapă un instrument financiar, fără costuri pentru posturi și cu o dobândă de 0%, care să garanteze viabilitatea afacerilor acestora după măsura promovată de guvernul central; și, pe de altă parte; , să faciliteze și, de asemenea, să promoveze implementarea reducerii de 20 cenți la toate benzinăriile astfel încât utilizatorii să poată beneficia de ea fără a crea inconveniente micilor benzinării”.

„O inițiativă care a fost concepută pentru a ajuta șoferii să facă față creșterii prețurilor la carburanți nu poate pune în niciun caz în pericol viabilitatea stațiilor de benzină, care sunt simpli intermediari”, a subliniat Spania după amintind că „din acest motiv, din Consell am lucrat din prima zi în dialog permanent cu sectorul și le-am oferit toate facilitățile pe care le avem la dispoziție pentru ca ei să aibă lichiditate timp de un an și jumătate fără niciun cost”.

Avans de până la 1 milion de euro

Prin acest produs financiar , benzinăriile pot accesa împrumuturi subvenționate de până la un milion de euro. În cazul persoanelor care desfășoară activități independente, limita este stabilită la 150.150. euro și pentru microîntreprinderi se stabilește o limită de 300.300. euro.

După cum a explicat Arcadi España în timpul întâlnirii cu responsabilii CEV, valoarea maximă a avansului pe care o poate primi fiecare stație de benzină, așa cum a fost negociată cu sectorul, va se calculează ținând cont de consumul mediu lunar al stației menționate în perioada 2021, putându-se solicita costul estimativ al bonusului pentru un total de două rate lunare.

„Acest fapt permite benzinăriilor să aibă la dispoziție o marjă largă de finanțare pentru a face față reducerii în cazul în care vânzările lor de combustibil sunt mai mari decât cele din anii anteriori”, a a punctat şeful Trezoreriei.

În plus, a mai amintit că aceste credite au o reducere totală la rata dobânzii „mulțumită efortului economic de aproape 7 milioane de euro pe care l-am făcut de la Ministerul Trezoreriei. și Modelul Economic să plătească dobânda și că acest avans nu implică niciun cost, astfel încât 18 primele luni costul operațiunii Acesta va fi zero la sută.

Cererea pentru noua linie de finanțare subvenționată Produse energetice legate de IVF a fost deja publicată în Monitorul Oficial al Generalitat Valenciana și poate fi solicitată prin noua platformă web a IVF ( consultați aici) „garantând că aceste resurse ale Generalitati le vor fi la dispoziție într-un mod simplu și rapid, asigurându-le o pernă financiară suficientă până când guvernul central le transferă resursele”.

Linia de finanțare subvenționată pentru Produse Energetice Conexe FIV este inclusă printre măsurile încadrate în Planul Reactiv, conceput de Consell ca răspuns la situația de urgență energetică și al cărui obiectiv este reactivarea redresarea economică în Comunitate și să faciliteze pentru companii și cetățeni să facă față creșterii costurilor cu energia și hidrocarburile.

Sursa: Generalitati pune la dispozitia benzinariilor si benzinariilor milioane de euro 50 pentru a acoperi bonusul G… .