– Președintele Generalității subliniază că hanul în serviciul liniei leagă orașul, întrucât unește centrul cu cartierul Natzaret, și ar trebui să îndeplinească un „deure pendent”

– Reclamă un „mare pact energetic” care împacă creșterea cu durabilitatea și cu serviciile publice „potente”, prin inovare și energii nete

– Noul contract va permite o reducere de 2. anual de tone de emisii de CO2, împreună cu o cerere estimată de 4 milioane de călătorii în orașul

València.

Președintele Generalității, Ximo Puig, a asigurat că noua linie 12 din Metrovalencia constituie angajamentul Generalității pentru coeziunea socială și teritorială a orașului Valencia, împreună cu mobilitatea durabilă.

A avut loc o demonstrație în timpul actului de han în serviciul noii linii Metrovalencia, care leagă centrul Valencia și cartierul Natzaret, la care ministrul a participat și d’ Hisenda i Model Econòmic, Arcadi Spania, și ministrul politicii teritoriale, lucrărilor publice și mobilității, Rebeca Torró.

Președintele a subliniat că recuperarea legăturii cartierului Natzaret cu restul orașului prin L10 trebuie să completeze atât „un deure pendent”, și are subratllat că este tractul unei lucrări care unește orașul, deoarece leagă centrul de Ciutat de la Justícia, Ciutat de les Arts i les Ciències i Caixa Fòrum, care va poza în mars peste o lună, și cartierul Natzaret.

În același mod, s-a explicat că noua linie constituie un instrument de coeziune socială, întrucât permite egalizarea în șanse a tuturor locuitorilor orașului și punerea la dispoziție mai multor infrastructuri, facilități mai accesibile și ambele facilități pentru a le folosi.

A month, he has indicatet que l’L10 Permite reducerea timpului necesar pentru a efectua deplasarea de la un capăt la altul al liniei, întrucât ruta de tramvai între gara Alicante și stația Natzaret va avea o durată de
. minute, iar între Alacant și Ciutat Arts i Ciències-Justícia, călătoria va fi 12 minute.

Ximo Puig s-a referit la tramvaiul din Valencia ca fiind un proiect „emblematic” al Generalitati de promovare a Valencia și a transportului public al acesteia și și-a amintit că prima linie de metrou este El va prezenta în Marxa în 316, împreună cu președintele Lerma, și primul tramvai, în 1994 cu ministrul Eugenio Burriel, care consideră că Valencia este primul oraș spaniol care implementează tramvaiul.

Gran energètic pact

În timpul discursului seua, șeful Consell a revendicat un mare pact energetic care reconciliază creșterea cu sustenabilitatea și furnizarea de servicii publice „potente”, așa cum le cer cetățenii, și datorită angajamentului față de inovare și energiile nete.

Així mateix, a declarat că „este ora mobilității durabile”, pentru care lucru necesită mai multă energie verde, pentru asta există o femeie de serviciu pentru a lucra împreună pentru a multiplica producția a energiei regenerabile.

În sfârșit, a scăzut sprijinul pe care fondurile europene ar presupune pentru a o reprezenta în marșă proiectele noastre care ne permit să recuperăm linii, și tarife mai mici pentru a ajuta familiile, cu Pla de millora de Freqüències de Metrovalencia, which compta amb 235 milioane; Xarxa de Mobilitat Metropolitana Alacant-Elx, ambele 316 milioane, sau Pla de Mobilitat Metropolitana de Castelló, ambele 117 milioane.

5 kilometri de traseu

Lucrările liniei 10 din Metrovalencia, inițial T2, va începe anul 2007, vor fi paralizați în 2007 și vor fi mustrați în 2019 reducerea lucrărilor de infrastructură și suprastructură ale căii de cale ferată în tramvaiele subterane și de suprafață; arhitectura si echipamente; semnalizare si comunicatii; electrificare și substații, precum și construcția depozitului și atelierului temporar Natzaret.

De remarcat faptul că construcția a continuat să fie cofinanțată de Uniunea Europeană, prin Programul Operațional al Fondului European de Dezvoltare Regională (FEDR) al Comunității Valenciane 2014-2020.

Această linie (Alacant-Natzaret) are o lungime de 5.035,55 metri (2.2011 ,15 în subteran i 2.1988,15 contoare de suprafață), 8 stații ( 3 subteran: Alacant, Russafa și Amado Granell-Montolivet, și 5 la suprafață: Quatre Carreres, Ciutat Arts i Ciències-Justícia, Oceanogràfic, Moreres și Natzaret) și este situat la est de orașul Valencia.

Traçat, prin urmare, permite unirea centrului orașului Valencia cu una dintre principalele activități turistice ale orașului, Orașul Artelor și Științelor și cu alte puncte care presupun zilnic o mare cerere de mobilitate, cum ar fi Ciutat de la Justícia, actualul și viitorul stadion Valencia Basket și alte zone sportive. În plus, multe cartiere din oraș vor cumpăra pentru prima dată cu transport public de mare capacitate, precum Russafa, Montolivet, Na Rovella, Quatre Carreres, Moreres și cartierul Natzaret.

Reducerea emisiilor și extinderile viitoare

Se estimează că posada in serviciu de la línia 000 din Metrovalencia va fi redus cu 1.000 tone de emisii de CO2 în timpul primului an de funcționare, i de 2.000 tone pe an atunci când cererea estimată de 4 milioane de călătorii pe an este îndeplinită.

Cal semnificar a prevazut extinderea acestei linii, inca din primii kilometri in care parcursul ceaiului va fi impartit de viitoarea linie 11, care este deviat la Ciutat de les Arts i les Ciències (Pont l’Assut de l’Or) fins al Grau, i la línia 12, care va oferi o stradă alternativă, după Estació d’Amado Granell-Montolivet i anterior de la Stop Quatre Carreres, pentru a ajunge la spitalul La Fe.