Consiliul reduce tarifele și prețurile cu 10% public la 1,3 milioane de bărbați și femei din Valencia

26//2022

– Măsura beneficiază în special mai mult decât 132.000 studenți din universitățile publice din Valencia, care vor economisi mai mult de 100 euro pe curs

– Această reducere se adaugă la reducerea unui 20 % pe care Generalitat le-a aprobat de la 2017 pentru studenții universitari

Ministrul Finanțelor și Modelului Economic, Arcadi Spania , a subliniat că decretul-lege al Consellului prin care un 10 % tarife și prețuri publice ale Generalitati, aprobata in unanimitate in Les Corts, va beneficia de peste 1.132.
. bărbați și femei din Valencia. De fapt, această măsură, inclusă în Planul Reactiv al Consellului, va însemna economii pentru familiile și companiile din Comunitatea Valenciană din apropierea 130. milioane de euro.

„Cu această măsură, pe care o prelungim până la 31 decembrie 2022, intenționăm să atenuăm creșterea costurilor cu energia, hidrocarburile și inflația cu care se confruntă în prezent economia Valenciană, atenuând poverile economice pentru familii și companii”, ministrul Finanțelor și Modelului Economic, Arcadi Spania, a subliniat în acest sens.

De fapt, ministrul a remarcat că măsura „include tarife de natură transversală și legate de un număr mare de beneficii, precum taxele universitare, de care vor beneficia un număr mare de cetățeni pe care Generalitati vrea să-i ajute într-un moment ca cel actual, în care inflația crește considerabil cheltuielile gospodăriei”.

132.000 studenții beneficiază de reducerea taxelor universitare

Printre tarifele care se reduc prin acest decret și de care vor beneficia un număr mai mare de persoane se numără și reducerea de 10 % din taxele universitare pentru curs 2017-26, care permite mai mult de 130 . studenții din cele cinci universități publice din Valencia plătesc mai puțin anul școlar viitor.

De fapt, acest angajament al Consellului de a democratiza și facilita accesul la învățământul superior va însemna economii de costuri pentru familiile din Valencia, în funcție de studii, de puțin mai mult de 100 euro pe curs pentru fiecare student.

De la catre 2022 Consell a promovat o politică care l-a determinat să reducă taxele universitare cu 10 % , la care se va adauga aceasta 10 % mai multa reducere la curs 998591-10.

Ministrul Inovării, Universităților, Științei și Societății Digitale, Josefina Bueno, și-a subliniat angajamentul de a continua dezvoltarea „măsurilor menite să faciliteze accesul la universitate pentru cel mai mare număr de persoane posibil și această reducere de 10 % din taxele universitare va beneficia toți studenții universităților publice din Valencia” .

În plus, Josefina Bueno a afirmat că „universitarile sunt esențiale în societatea valenciană” și a subliniat angajamentul Consellului „față de îmbunătățirea constantă a sistemului de burse și granturi, precum și precum și în implementarea măsurilor care le îmbunătățesc sistemul de management”.