– În Comunitatea Valenciană există un total de 20.600 persoane diagnosticate cu Parkinson

– The noi diagnostice ale acestei patologii în 2021 se ridică la 3.287: 328 în Castellón, 1.89 în Alicante și 1 .600 din València

Chirurgia pentru tulburările de mișcare este tehnică utilizată pentru tratamentul avansat al bolii Parkinson. Acest tip de intervenție chirurgicală se efectuează în spitalele Clínico și La Fe de València, care sunt și CSUR (Centrul, Serviciul sau Unitatea de Referință) al Sistemului Național de Sănătate.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Parkinsonului, care este sărbătorită pe 11 din aprilie, Ministerul Sănătății Universale și Sănătății Publice subliniază importanța oferirii unui tratament cuprinzător și personalizat persoanelor care suferă de această boală în pentru a-și îmbunătăți calitatea vieții.

Unitatea de tulburări de mișcare a Spitalului La Fe tratează aproximativ 1 anual.000 Consultatii pentru pacientii cu Parkinson avansat. Această unitate utilizează în prezent o tehnică minim invazivă, acționând asupra anumitor zone ale creierului folosind ultrasunete focalizate de mare densitate. Ecografia trece prin piele și craniu și ajunge în zona creierului de tratat fără a fi nevoie să facă vreun tip de incizie în piele sau deschidere în craniu.