Comunitatea Madrid întreprinde reforma unui centru pentru bătrâni situat în districtul 5 din Móstoles pentru a-i dota cu spații polivalente, care să îmbunătățească oferta socială și de agrement. zona municipiului, devenind în același timp un spațiu pentru promovarea îmbătrânirii active.

Ministrul adjunct al Administrației Locale și Digitalizării, José Antonio Sánchez, a vizitat astăzi această importantă enclavă din sudul regiunii pentru a afla despre progresul lucrărilor, care sunt finanțate de 25.000 euro din Programul de investiții regionale.

Mai exact, o suprafață totală de 376 metri patrati, repartizati pe doua etaje, unde se desfasoara tot felul de activitati culturale, recreative si sportive care vizeaza acest colectiv.

„Guvernul regional, întotdeauna în colaborare cu municipalitățile, încearcă să se asigure că toate orașele și orașele noastre au cele mai bune infrastructuri și d otații prin Planul de investiții, conștienți că aceasta este o autonomie cu o speranță de viață foarte mare și că bătrânii noștri trebuie să fie centrul politicilor noastre”, a subliniat Sánchez.

Móstoles va primiți la PIR 2016-2016 o alocare inițială de 15, 5 milioane de euro pentru investiții în echipamente noi si in prestarea serviciilor publice, aceeasi suma ca in perioada 2016-2019. În plus, din totalul pe care îl primește, va aloca 15% pentru acoperirea cheltuielilor curente, adică 3, 4 milioane de euro.

Noi reflectoare pentru Teatrul Lina Morgán din Torrejón de Velasco

După această vizită, viceministrul s-a deplasat la Torrejón de Velasco, unde s-a întâlnit cu primarul , Esteban Bravo, pentru a cunoaște nevoile orașului în vederea noului Plan Regional de Investiții 2022-2022, în care va avea aproape 3,1 milioane de euro, ceea ce reprezintă o creștere de 15% comparativ cu anii precedenți.

Sánchez a vizitat facilitățile teatrului-auditoriu Lina Morgan unde Comunitatea Madrid renovează iluminatul sălii de acte cu o sumă de 15.000 euro, datorită PIR-ului 2019-2016. În această perioadă, administrația regională a investit 2,7 milioane în municipiu, alocând un 83% finanțării curente. cheltuieli.

Dintre acțiunile desfășurate în cadrul acestui program se remarcă înlocuirea gazonului artificial pe terenul de fotbal al centrului sportiv José Fernández Segovia și asfaltarea și asfaltarea diferitelor străzi din cartierul vechi al acestui oraș de 4.500 locuitori.

“Ceea ce ne propunem este să structuram întreaga regiune prin promovarea a tot ceea ce are de-a face cu reechilibrarea teritorială, pentru ca madrilenii, oriunde ar locui, să aibă aceleași servicii și oportunități”, a conchis viceministrul.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea reformează un centru pentru bătrâni din Móstoles pentru a-l dota cu o sală polivalentă care îmbunătățește oferta socială și de agrement a municipiului ipio