#Madrid –

Comunitatea Madrid a participat astăzi la prezentarea celei de-a douăzecea ediții a campaniei Madrid Food, care promovează 250 de produse locale de calitate și se desfășoară în aproape 40 de hipermarketuri și supermarketuri din regiune. Ministrul Mediului, Agriculturii și Internelor, Carlos Novillo, a participat la acest eveniment desfășurat astăzi la Centrul Comercial La Vaguada din capitală.

Organizat de Asociația de Afaceri a Industriilor Alimentare din Comunitatea Madrid (ASEACAM) și lanțul Alcampo, Novillo a evidențiat angajamentul Executivului regional față de sectorul agroalimentar și a mulțumit organizatorilor pentru această inițiativă importantă, care a început în luna octombrie. 10 și Se va desfășura până pe data de 23 a acestei luni în 15 hipermarketuri și 24 de supermarketuri din diferite municipii, cu un spațiu privilegiat pentru expoziție și vânzare, inclusiv degustări și degustări.

Mancare din Madrid vă va permite să achiziționați o gamă largă de aperitive, murături, carne sărată și gustări, ciocolată și cafea, miere, uleiuri, carne în toate variantele ei (proaspătă, gătită, marinată și cârnați), precum și mezeluri feliate, preparate feluri de mâncare, toate tipurile de produse lactate și brânzeturi. De asemenea, deserturi, dulciuri, produse de patiserie, pâine, pizza, săruri și ouă. La fel, băuturile spirtoase, vinurile cu denumire de origine, berile artizanale și lichiorurile vor avea o prezență proeminentă.

În 2020, guvernul regional a ajuns la un acord cu marile lanțuri de distribuție pentru a promova poziționarea produselor locale în acest canal de vânzare. Această colaborare a permis participarea resurselor umane și materiale, organizarea a numeroase activități și a contribuit la consolidarea populației, la revitalizarea economiilor rurale și la menținerea ocupării familiei.

În plus, Comunitatea Madrid are marca Produs certificat M să recunoască alimentele cultivate, procesate sau produse în regiune, pe lângă faptul că au șapte mărci de calitate: Marca de Garanție a Uleiului; Carnea cu indicație geografică protejată (IGP) din Sierra de Guadarrama; Denumirea geografică Anís Chinchón; Eticheta agriculturii ecologice; Marca de garanție Huerta de Villa del Prado, denumirea de origine a vinurilor din Madrid și denumirea de calitate a măslinelor Campo Real.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea participă la prezentarea celei de-a XX-a ediții a Foods of Madrid care are loc în aproape 40 de hipermarketuri și supermarketuri