#Madrid –

Comunitatea Madrid a programat câteva sesiuni de călătorie pentru a sensibiliza angajații publici cu privire la telefon, atenția personală și diferitele canale de comunicare oferite de Serviciul 012 persoanelor cu dizabilități intelectuale. Această ediție va fi călătorie și, până la sfârșitul anului 2023, va vizita unsprezece municipalități din regiune.

Viceministrul Președinției și Administrației Locale, José Antonio Sánchez, a inaugurat astăzi prima sesiune a acestui training la Móstoles, unde a evidențiat „angajamentul guvernului regional de a aduce Administrația mai aproape de toți locuitorii din Madrid și de a face viața mai ușoară. , în special, acestui sector al populației.”

În aceste întâlniri, care vor avea loc în fiecare zi de marți a acestui ultim trimestru al anului, o persoană cu dizabilități intelectuale va explica dificultățile de comunicare pe care le întâmpină acești cetățeni atunci când fac o consultare și va oferi linii directoare pentru atenția lor specifică. În acest sens, se estimează că la această inițiativă vor participa cel puțin 200 de lucrători publici.

Pentru a face acest lucru, Executivul regional va avea colaborarea entității non-profit, Plena Inclusion Madrid, care va fi responsabilă de coordonarea acestor sesiuni prin intermediul rețelei ADAPTA, o resursă care are profesioniști dedicați editării, adaptării, validării și proiectării. material diferit în format ușor de citit.

Viceconsilierul a evidențiat angajamentul guvernului regional de a „continua munca pentru îmbunătățirea calității vieții celor 36.314 de persoane cu dizabilități intelectuale și a familiilor acestora care locuiesc în regiune.” Cu aceste zile, a subliniat el, este vorba despre „Umanizarea „Mai mult, informațiile și serviciile oferite unuia dintre cele mai vulnerabile grupuri care se apropie de ferestrele în persoană ale Comunității Madrid”.

Acest proiect va fi derulat în municipiile care l-au solicitat și va fi prelungit, începând cu prima jumătate a anului viitor, pentru cei care nu s-au putut înscrie în această primă fază.

După cea prezentată astăzi la Móstoles, inițiativa va continua în orașele Alcorcón și Navalcarnero, pe 24, respectiv 31 octombrie. În noiembrie va ajunge la Leganés, pe 7 a acelei luni; Arganda del Rey, pe 14; Alcobendas, al 21-lea; și San Lorenzo de El Escorial, Guadarrama și El Escorial, pe 28. În sfârșit, pe 12 și 19 decembrie vor avea loc, în această ordine, în Torrejón de Ardoz și Valdemoro.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid programează câteva zile pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la îngrijirea telefonică și în persoană pentru persoanele cu dizabilități intelectuale