#Madrid –

Comunitatea Madrid a organizat cea de-a cincea ediție a concursului de creare de conținut cultural Game Jam Madrid Crea, dedicat acestui sector, care se va desfășura de mâine până pe 12 noiembrie. Aceasta este o inițiativă dezvoltată în colaborare cu Asociația Spaniolă a Companiilor de Producție și Dezvoltare de Software de Jocuri Video și Divertisment DEV, în care atât participanții la categoria individuală, cât și în echipe vor avea la dispoziție 10 zile pentru a dezvolta proiecte axate pe un aspect cultural, turistic. istoric sau natural al regiunii.

În plus, ca noutate în această ediție, tema va fi despre mituri și legende din Madrid și poate include clădiri, spații și personaje relevante legate de Madrid.

Numirea va avea două modalități, online și personală. Acesta din urmă va avea sediul la UDIT, Universitatea de Design, Inovație și Tehnologie și va include un tur ghidat pentru a vizita centrul capitalei și a afla câteva dintre acele povești. Pe parcursul săptămânii următoare, diferitele echipe trebuie să interpreteze tema, producând jocuri video care vor fi încărcate pe platformă. Itch.io.

Cele mai bine cotate lucrări ale unui grup de specialiști în acest domeniu vor fi expuse în următoarele luni în cadrul unei expoziții la Sala Alcalá 31 din capitală. Obiectivul acestei competiții este de a invita oamenii să dezvolte proiecte originale care să reprezinte și să pună în valoare creativitatea și talentul regiunii.

Toate jocurile dezvoltate în edițiile anterioare pot fi găsite pe web https://itch.io/c/1314971/jam-madrid-crea

Prin organizarea acestui tip de întâlnire, guvernul regional își întărește sprijinul pentru sectorul jocurilor video, domeniu în care Madridul este un pionier și lider la nivel național. De fapt, există o linie de subvenții pentru dezvoltarea acestor inițiative atât în ​​faza de prototip, cât și în crearea, proiectarea și programarea.

Valoarea anuală a acestui ajutor este de 250.000 euro, cu maximum 25.000 euro pe loc de muncă. Sunt eligibile microîntreprinderile sau companiile mici care au cel puțin un sediu în Madrid și prezintă un singur proiect de joc video cu caracter narativ, original și nepublicat.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea organizează cea de-a V-a ediție a Game Jam Madrid Crea dedicată sectorului jocurilor video