#Madrid –

Comunitatea Madrid va sărbători, începând cu 6 octombrie viitor, Hispanidad 2023, evenimentul dedicat culturii în limba spaniolă care sub motto-ul Toate accentele se potrivesc în Madrid, va începe cu proclamarea scriitorului nicaraguan și laureat al Premiului Cervantes, Sergio Ramírez. Programul, care se va desfășura în 50 de spații diferite, va avea până la 165 de activități, majoritatea gratuite; 700 de artiști de 17 naționalități; 86 de concerte, printre care se remarcă cel al lui Carlos Vives și prietenii de la Puerta de Alcalá; 26 de propuneri de teatru și 24 de spectacole de dans.

De la Casa Muzeu Lope de Vega din capitală, Ramírez va deschide cea de-a treia ediție a acestui eveniment, care se va desfășura până în data de 15 a aceleiași luni, după cum a anunțat astăzi președintele Executivului regional, Isabel Díaz Ayuso. Republica Dominicană va fi țara invitată și, prin urmare, va fi prezentă la numeroase evenimente precum concertele Mariella Kohn și Héctor Guerra în Plaza de España; de cântărețul Vicente García și Grupo Bonye și Riccie Oriach în Plaza de la Remonta și de artista Xiomara Fortuna în sala Cristal de la Teatros del Canal.

Pe 7 octombrie, Madridul va fi plin de culoare între străzile Bravo Murillo și Fuencarral pentru a găzdui Cabalgata de la Hispanidad, care va fi condusă de Trupa Regală a Pipers din Ourense și va prezenta o paradă în care în jur de 400 vor defila componente ale grupuri din Bolivia, Chile, Columbia, Paraguay, Mexic și Republica Dominicană însăși. Va participa și Federația grupurilor tradiționale din Madrid, cu chotisul ca protagonist.

În plus, pentru prima dată în dezvoltarea acestei întâlniri multiculturale, se va desfășura Cursa Hispanică (Run For Earth – Mad Blue – Hispanidad), care va avea loc pe 8 octombrie pe străzile capitalei cu două trasee diferite de 5 și 10 kilometri.

În această a treia ediție, Consiliul Local Madrid se alătură sărbătorii oferind spații precum Matadero; iar Sevilla, ca oraș invitat, va organiza spectacolul Baletului Dominican în Europa și Concertul Grupului Bonye, ​​tot din țara Caraibe.

Spectacole cu Carlos Vives, Tequila și Love of Lesbian

Hispanitatea 2023 Va avea o componentă muzicală importantă și, prin urmare, străzile, piețele, muzeele, teatrele și cinematografele capitalei și alte locații din regiune vor deveni un stup de artiști și grupuri de top. Astfel, vor evolua trupe precum Love of Lesbian, Tu Otra Bonita sau Arde Bogotá.

Pe 12 octombrie, Ziua Sărbătorii Naționale, programul cultural va fi larg și divers, cu concerte în Plaza Mayor de Juan Valderrama sau spectacolul Corral de la Morería, unde vor evolua artiști precum Jesús Carmona, Eduardo Guerrero, Olga Pericet și Ana Morales. În sfârșit, cântăreața panameză Lorna va închide ziua la Matadero.

Tequila argentiniană, muzica electronică a lui Delaporte, cântărețul Carlos Sadness, artele spectacolului lui Evangelina și José Manuel Soto fac parte din această propunere muzicală completă care va avea ca punct culminant interpretarea lui Carlos Vives și a prietenilor din centrul Puerta de. Alcalá, unde cântărețul și compozitorul columbian își va prezenta melodiile celebre în fața publicului, Picatura rece fie Fructe proaspete.

În cele din urmă, publicul de familie va avea propriul spațiu cu Circul geekspectacolul baletului folcloric Inti Killa, din Ecuador, și marea finală a circului de Brucaa Circus în Parcul Santander, unde se pot vedea artificii de Calacas-Estranya Cia.

Proeminența artelor spectacolului

Festivalul Madridul apare al artelor spectacolului va încorpora în perioada 6-15 octombrie o programare specifică Americii Latine cu o fereastră specială către statul Jalisco. Mexicanul Luis de Tavira, de la Teatro de la Abadía, va interpreta monologul Ultima casetă a lui Krapp și, la fel, compania Los Colochos va duce lucrarea în Sala Verde a Teatros del Canal Regină.

În plus, Lucía Campello își va duce spectacolul de flamenco la Galeria Colecțiilor Regale Solea iar Muzeul Costumelor va găzdui dansul spaniol al companiei Sara Cano.

Serie de conferințe, cinema și gastronomie

Hispanitatea 2023 De asemenea, va găzdui o mare varietate de conferințe și mese rotunde, care vor fi completate de un maraton de film dominican și de prezența unor bucătari prestigioși din Columbia, Mexic, Venezuela și Republica Dominicană care își vor lăsa amprenta zilelor gastronomice din piețe. de Barceló, Maravillas , Sales, Antón Martín și Mostenses.

Ateneo de Madrid își va deschide porțile pe 9 octombrie pentru a găzdui prezentarea, Cea mai importantă călătorie din istoria umanității, la care vor participa, printre alții, Juan Eslava Galán și Augusto Ferrer Dalmau. Tot în aceeași zi, dar la Casa de México, va avea loc o conversație a Premiului Internațional de Poezie a Fundației Loewe între Reiniel Pérez Ventura (Cuba) și Gioconda Belli (Nicaragua).

De asemenea, autorii Héctor Abad Faciolince și Sergio Ramírez vor participa de la Biblioteca Regională la forumul de dezbateri. O valiză încărcată organizat de Catedra Vargas Llosa; iar Teatro de la Abadía va fi scena concertului de Patricia González (Ecuador), cu Pepe Rivero (Cuba) și Javier Colina (Spania).

Aceste activități sunt completate de cele desfășurate în principalele instituții culturale ale regiunii, precum Muzeul Prado, Muzeul Național Thyssen-Bornemisza, Academia Regală Spaniolă, Muzeul Naval, Muzeul American, Muzeul Costumelor sau CaixaForumla care se adaugă galerii de artă care au programare de către artiști și companii latino-americane.

Sub premisa limbii spaniole ca element de coeziune culturală și socială, Hispanitatea 2023 Se situează ca un eveniment unic în lume prin revendicarea propriei identități, atât variate, cât și diverse, care a fost fundamentală în dezvoltarea istoriei universale. Toată programarea este disponibilă la https://www.comunidad.madrid/cultura/oferta-cultural-ocio/hispanidad-2023.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va sărbători Hispanidad 2023 în ritmul lui Carlos Vives și cu Republica Dominicană ca țară invitată