Comunitatea Madrid a încorporat în centrele sale de sănătate un nou instrument informatic care facilitează și consolidează calitatea și siguranța teledermatologiei, printr-o consultație digitală efectuată de profesionistul din Asistența Primară cu medicul dermatolog al spitalului sau de referinta, prin transmiterea imaginii leziunii cutanate pe care o prezinta pacientul sau.

Ministrul Sănătății, Enrique Ruiz Escudero, a fost martor astăzi la Centrul de Sănătate Buitrago de Lozoya operarea teledermatologiei cu noua aplicație informatică, care a fost realizată cu Serviciul de Dermatologie al Spitalului Universitar Infanta Sofía, centrul său de referință.

Noul instrument sau modul de Management de Achizitionare a Im agen vă permite să capturați și să încărcați instantanee cu o calitate mai mare și cu ușurință. Acestea pot fi trimise prin intermediul unui dispozitiv mobil și cu deplină securitate, întrucât la realizarea capturii se generează un cod QR fără ca imaginea să fie stocată pe dispozitiv, respectând astfel prevederile Legii generale privind protecția datelor. Mai mult. Împreună cu imaginea se trimite un formular de consens care culege informațiile specifice privind leziunea dermatologică.

Această aplicație informatică a fost încorporată acum două săptămâni în Asistența Primară după antrenament

online de la medici de familie, pediatri și asistenți din centrele de sănătate, precum și de la profesioniștii dvs. au făcut mai mult de 90 consultații pe leziuni cutanate.

Teledermatologie a avantaje diferite atât pentru pacientul care vine la centrul de sănătate, cât și pentru profesionistul care îl/o tratează.

În multe ocazii, evită ca utilizatorul să meargă la spital pentru o problema poate fi rezolvata direct de personalul sanitar din Asistenta Primara dupa obtinerea raportului de la medicul dermatolog, primind astfel ingrijiri mai agile, confortabile si rapide.

In plus, timpii de atentie deoarece se ofera raspunsul medicului dermatolog și într-o perioadă care oscilează între 24 și 72 ore și, în cele din urmă, vine să crească capacitatea de rezoluție, ținând cont de faptul că 90% din procese sunt rezolvate în consultațiile de Asistență Primară.

Problemele dermatologice se numără printre principalele cauze de consultație în populație, atât în ​​Primar, cât și în Spital Îngrijire. Cele mai frecvente patologii inflamatorii sunt dermatita atopică, eczema, rozaceea și, în final, procesele oncologice dermatologice.

Instrumentul de management al achiziției imaginilor este conceput pentru consultațiile efectuate de profesioniștii din Asistența Primară și Spitală. pe diferite specialități. Pe lângă implementarea sa în Dermatologie, este deja aplicat în alte discipline pentru trimiterea de rapoarte, imagini clinice și teste, printre altele Cardiologie și Chirurgie.

. Consultație video în mediu rural

Ruiz Escudero a subliniat relevanța deosebită a telemedicinei în mediul rural din cauza distanțelor geografice și a dispersării municipiilor, așa cum se întâmplă în Zona de Sănătate de bază Buitrago de Lozoya și centrul său de sănătate de referință, ai cărui profesioniști se ocupă și de 37 clinici locale cu o populație de 5.700 populație. Acest aparat dispune de un Serviciu de Îngrijire Rurală (SAR) care garantează îngrijiri de urgență în timpul nopților, sărbătorilor și weekendurilor.

„Semnificația Asistenței Primare devine mai valoroasă în aceste medii deoarece garantează că , în ciuda faptului că este departe de oraș,
există asistență medicală accesibilă, imediată și de calitate. Toți locuitorii din Madrid, oriunde ar locui, trebuie să primească cea mai bună atenție. Și angajamentul nostru ca Guvern este să fie așa”, a indicat Ruiz Escudero.

Ministrul a reamintit angajamentul și efortul Executivului Autonom de a promova măsuri care să asigure că orașele iar satele departe de marile orașe dispun de resursele sanitare necesare. De altfel, Planul Cuprinzător pentru Îmbunătățirea Asistenței Primare prioritizează acțiunile pentru a face mai atractive locurile de muncă dificil de ocupat și a catalogat 33 centre de sănătate ca „rurale”, pentru a le oferi profesioniștilor lor o remunerație economică care să compenseze factorii de condiționare ai ruralității în îngrijirea sănătății.

vor continua să acționeze pentru ca centrele de sănătate din mediul rural să dispună de mijloacele și tehnologiile necesare, în cadrul proiectelor de digitalizare ale Direcției de Asistență Asistență Primară.

. )