#Madrid –

Directorul general al Comerțului, Consumului și Serviciilor din Comunitatea Madrid, Marta Nieto, a vizitat noul sediu pe care lanțul alimentar Lidl îl inaugurează la Madrid.

Cu această locație, situată pe strada Peña Gorbea numărul 17, sunt treizeci și șapte de unități pe care Lidl le are în capitală. Lanțul de distribuție își propune să devină un reper în cartierul Puente de Vallecas, unde se află noul magazin, în același timp cu darea unui impuls comercial mediului.

De asemenea, Lidl își reafirmă, cu această inaugurare, angajamentul față de Comunitatea Madrid, în cadrul planului său de expansiune în toată Spania, care include o investiție de 230 de milioane de euro în lansarea a douăzeci de noi puncte de vânzare și extinderea actualului său. infrastructura logistică pe tot parcursul acestui an.

Comunitatea Madrid continuă să fie principala sursă și centru receptor al investițiilor străine directe în context regional, departe de restul comunităților autonome.În primul trimestru al anului 2023, Madrid a concentrat 67,6% din investițiile străine directe primite în Spania și a reprezentat 80,3% din cea emisă de toate regiunile.

De asemenea, comerțul este unul dintre cele mai relevante sectoare de afaceri productive din Comunitatea Madrid, cu 12% din PIB, din care 5,9% corespunde comerțului cu amănuntul. Evoluția vânzărilor în acest an a crescut cu 10,2% în regiune în iulie anul trecut, cu peste trei puncte peste rezultatele obținute în ansamblul statului (6,8%), cifră care demonstrează puterea comerțului madrilen.

Mai exact, noul sediu are o suprafață de vânzare de 1.340 de metri pătrați și are un personal de 30 de persoane.

Directorul general pentru Comerț și Consum, Marta Nieto, a fost însoțită în vizită de consilierul raional din Puente de Vallecas, Ángel Niño, și de reprezentanți ai companiei.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid, destinație de investiții pentru sectorul distribuției comerciale