#Madrid –

Comunitatea Madrid estimează că noile sale reduceri de taxe în 2024 odată cu noile bugete și măsurile sale fiscale vor însemna o reducere a sarcinii fiscale cu peste 260 de milioane de euro pentru contribuabili. Aceste reduceri fac parte din angajamentul Guvernului regional, reflectat în proiectul Legii privind conturile regionale pentru anul viitor, aprobat astăzi de Consiliul Guvernului, de a promova simultan consumul și investițiile madrilenilor pentru a genera creștere economică și locuri de muncă.

Cea mai mare reducere prin impozite va veni din noua deflație a impozitului pe venitul persoanelor fizice, care va economisi 153 de milioane pentru toți contribuabilii din Comunitatea Madrid, în special pentru cei cu cele mai mici venituri. În acest caz, reducerea va fi de 4,08% față de 2022, față de 1,72% pentru cei cu venituri mai mari pentru următoarea declarație de Impozit pe Venit.

În acest fel, Madrid va fi prima CCAA din regimul comun care aprobă această măsură timp de doi ani consecutivi. În acești doi ani reducerea poverii fiscale se ridică la 350 de milioane de euro.

Se va realiza prin aplicarea majorării IPC (3,1%) înregistrată în primele opt luni ale anului 2023 la toate secțiunile, minimul personal și familial, deducerile curente și limita lor de venit. Executivul regional va continua să se dezumfleze atâta timp cât inflația este peste 2%.

Noua reducere de impozit pe investitii

Anul viitor, va intra în vigoare și o nouă deducere a impozitului pe venitul personal prevăzută în Bugetul 2024. Este destinată persoanelor care nu au locuit în Spania în ultimii cinci ani și intenționează să investească și să se mute în regiune. Acești noi contribuabili vor putea deduce 20% din capitalul total alocat activelor financiare și achiziționării unei reședințe primare atâta timp cât rămân acolo în următorii șase ani.

În acest caz, reducerea sarcinii fiscale va fi de 100 de milioane de euro, ceea ce are ca scop, pe de o parte, atragerea de proiecte și, pe de altă parte, contribuabili. De asta pot beneficia și companiile care activează deja în Comunitate și care caută să atragă fonduri străine pentru a-și extinde afacerile.

În cele din urmă, administrația regională va lansa trei noi deduceri în valoare totală de 9 milioane pentru a sprijini cele 73 de municipii cu mai puțin de 2.500 de locuitori și a combate astfel depopularea. Prima dintre ele va însemna o deducere a impozitului pe venitul persoanelor fizice pentru cei sub 35 de ani care își mută locuința într-una dintre aceste locații și ar putea ajunge la 1.000 de euro.

De cel de-al doilea, de până la 1.500 de euro, vor beneficia solicitanții care achiziționează sau reabilita o casă într-unul dintre aceste orașe. În cele din urmă, a treia va însemna un bonus în Transferuri de proprietate sau Acte juridice documentate pentru achiziționarea unei proprietăți în aceste locații.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va reduce sarcina fiscală asupra contribuabililor cu peste 260 de milioane prin noile sale reduceri de taxe în 2024