#Madrid –

Comunitatea Madrid va prelungi șederea studenților în centrele de educație specială la 22 de ani, mărind cu un an șederea celor care participă la Atelierele profesionale, o nouă denumire pentru etapa de Tranziție la viața de adult. Aceasta este o măsură cerută de familii și anunțată astăzi de vicepreședintele, ministrul Educației și Universităților, Enrique Ossorio.

Prin această măsură a guvernului regional, care va intra în vigoare în următorul an școlar 2023/24, se urmărește să îmbunătățească învățarea în formare în atelierele profesionale și să faciliteze prelungirea școlarității copiilor cu încă un an pentru familii. Cu aceasta, vor putea beneficia cei peste 5.500 de studenți din cele 66 de centre cu aceste caracteristici care sunt susținute cu fonduri publice în Comunitatea Madrid.

Tocmai, Ossorio a vizitat astăzi lucrările noului Centru de Educație Specială Valdemoro, care din septembrie viitor va oferi o sută de locuri publice și care va purta numele Duque de Ahumada, ca un omagiu adus fondatorului Gărzii Civile, organism cu o legătură istorică cu orașul și care găzduiește Colegiul Gardienilor pentru Tineret din Benemérita.

Executivul regional a investit 5,3 milioane de euro pentru această infrastructură care va avea 2 săli de clasă pentru Învățământul preșcolar, 12 pentru Învățământul de bază obligatoriu, 3 pentru Atelierele profesionale, sală de sport, sală de mese, bibliotecă, infirmerie și săli de clasă specifice. Acest nou centru public va facilita școlarizarea elevilor în propria localitate și va evita excursiile în altele, precum Parla sau Aranjuez.

Ossorio a subliniat, de asemenea, importanța aprobării recente de către Executivul de la Madrid a Decretului care se adresează atenției individualizate elevilor și care va fi urmat de un ordin care va reglementa predarea învățământului special, componența acesteia, adecvarea curriculum-ului, precum și aspecte ale evaluării şi promovării.

Master Protecția Legii

Guvernul regional susține că atenția acordată acestor elevi ar trebui să se poată desfășura atât în ​​unități din școlile obișnuite, cât și în centre de specialitate sau în mod combinat între cele două, astfel încât să se înscrie într-un centru de Învățământ Special și, de asemenea, mergi la un Ordinar in functie de nevoile educationale pe care acesta le prezinta. Acest lucru se reflectă în Legea magistrală privind libertatea alegerii educaționale, care a fost aprobată de Adunarea de la Madrid în februarie 2022.

Oferta educațională a Centrelor de Învățământ Special cuprinde diverse învățături: Educație Specială Preșcolară, Învățământ de bază obligatoriu și Ateliere profesionale și oferă servicii, resurse și măsuri personalizate. În plus, au profesioniști și profiluri foarte specializate, iar facilitățile lor au caracteristici arhitecturale, organizatorice și de resurse care permit o atenție individualizată.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va prelungi durata de permanență a elevilor în centrele de educație specială la 22 de ani