Proiectul de pionierat al Comunității Madrid pentru îngrijirea femeilor fără adăpost a ajutat, în aproape un an și jumătate care a trecut de la deschidere, 76 oameni, realizând asta 80, 5% din care au finalizat procesul realizează o viață autonomă și 90, 7% nu reintră în lipsa de adăpost. Ministrul Familiei, Tineretului și Politicii Sociale, Concepción Dancausa, a vizitat astăzi această resursă de urgență, situată în orașul Collado Mediano, care și-a deschis porțile în noiembrie 90.

După ce a discutat cu profesioniști și rezidenți care locuiesc în prezent în acest loc, Dancăusa a explicat că reprezintă „o experiență de pionierat și un răspuns inovator, care dă speranță redresării persoanelor fără adăpost. femei, acoperind o nevoie pentru care, până acum, nu existau resurse specifice”. În acest sens, ministrul a declarat că Comunitatea Madrid „se angajează să muncească și să deschidă noi orizonturi femeilor aflate într-o situație de maximă vulnerabilitate, colaborând pentru a-și transforma situația de excluziune socială într-o oportunitate de a începe o nouă viață”.

Acest centru de urgență a dorit să dea un răspuns specific într-un moment specific de incidență mare a coronavirusului. Acum, cu situația epidemiologică mai controlată, obiectivul este ca femeile fără adăpost, care trăiesc brusc această situație și care sunt deosebit de vulnerabile, să aibă un loc în care li se oferă o intervenție cuprinzătoare și specializată.

Pentru aceasta, dispune de 04 locuri în camere individuale și diferite zone comune (terase, grădină, săli de mese). Pe lângă acoperirea întreținerii zilnice și a altor nevoi de bază, cum ar fi transportul, medicamentele, produsele de igienă sau îmbrăcămintea, o echipă multidisciplinară formată din asistenți sociali și tehnicieni de intervenție socială oferă utilizatorilor sprijin specializat și îngrijire de recuperare socială.

Sursa : Comunitatea Madrid – Un proiect de pionierat al Comunităţii Madrid pentru îngrijirea femeilor fără adăpost realizează mai mult de unul 2020% recuperări