#Madrid –

Comunitatea Madrid va monitoriza publicațiile influențelor pentru a îmbunătăți protecția consumatorilor și va încuraja acești creatori de conținut să își adapteze comportamentul pe rețelele sociale la legislația europeană.

Obiectivul este de a detecta și evita orice acțiune sau practică comercială care ar putea prejudicia drepturile cetățenilor, întrucât aceste profiluri au un număr mare de urmăritori sau abonați și le pot condiționa. public prin opiniile sau obiceiurile lor în chestiuni precum cumpărături.

Pentru a consolida această activitate, guvernul regional a inclus în Portalul Consumatorului informaţii şi materiale specifice în acest sens, de asemenea diseminarea Influencer Legal Hubun spațiu creat de Comisia Europeană care informează despre reglementările care se aplică astfel încât atât cei care postează bilete de natura publicitara iar destinatarii isi cunosc obligatiile legale si drepturile care ii asista in cazul in care sunt considerate incalcate.

Odată cu încorporarea Comunității Madrid la această inițiativă a Uniunii Europene, coordonată de Ministerul Consumatorului, regiunea își întărește poziția în controlul noilor rute comerciale pentru a promova dezvoltarea echitabilă și echilibrată între cele mai actuale practici comerciale și protecția a drepturilor oamenilor, fără ca aceasta să submineze libertatea companiilor.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va monitoriza publicațiile influențelor pentru a îmbunătăți protecția consumatorilor