Programul Saptamanii Femeilor din Coslada va include ca noutate in acest an Zilele de Autoaparare, care se vor desfasura in Pabellon de La Via. Consilierul pentru Egalitate din cadrul primariei Coslada, Charo Arroyo, a prezentat recent activitatile care vor avea loc intre 5 si 24 martie.

Activitatea centrala va fi si anul acesta Marsul pentru Egalitate, ajuns deja la a XX-a editie, ce va avea loc pe 13 martie. Vineri, 11 martie, se va sarbatori „Noaptea Femeilor„, iar marti, 8 martie, se vor pune la dispozitie autobuze pentru a participa la o manifestatie a femeilor in Madrid.

Teatrul va fi prezent prin participarea grupurilor din Las Palomas si Maravillas si a elevelor atelierului de creatie care vor reprezenta mai multe piese de teatru scurt de moravuri. Sala La Jaramilla va gazdui duminica, 20 martie, doua reprezentatii ale piesei „Digaselo con Valium” de Jose Luis Alonso de Santos.

Pentru Charo Arroyo, consilierul pentru Egalitate, „Saptamana Femeilor este inca un pas spre atingerea unei egalitati reale, pentru a sensibiliza cetatenii prin activitati ludice, dar pline de simbolism. Coslada este un oras in care valorile egalitatii ocupa un loc prioritar in inima si mintea locuitorilor sai”. Edilul a dorit sa multumeasca  tuturor entitatilor cetatenesti pentru participarea la organizarea acestor activitati.