#Madrid –

Comunitatea Madrid a organizat un program de trasee pentru a cunoaște principalele piețe din șase municipalități în această vară: Alcalá de Henares, Chinchón, Colmenar de Oreja, capitala Madridului, Navalcarnero și Torrelaguna.

Vechea piață din secolul al XIII-lea este astăzi Plaza de Cervantes din Alcalá de Henares, un spațiu prezidat de statuia emblematică a autorului Don Quijote. Face parte din centrul istoric al orașului, care anul acesta sărbătorește a 25-a aniversare de la declararea ca Patrimoniu Mondial de către Unesco. Astfel, are în jurul său clădiri interesante precum Corral de Comedias, din secolul al XVII-lea, Círculo de Contribuyentes, Primăria Alcalá sau chioșul de orchestre, care datează din secolul al XIX-lea. Este și începutul Calle Mayor, care duce la enclave precum Museo Casa Natal de Cervantes sau Catedrala Magistrală. La câțiva metri se află și sediul istoric al Universității fondată de cardinalul Cisneros.

La rândul său, cel de la Colmenar de Oreja se caracterizează prin faptul că este una dintre cele mai frumoase arene porticate din regiune încă din secolul al XVII-lea. Reprezintă un exemplu magnific al piețelor castiliane ale vremii și arcadele lor. Piatra care modelează coloanele și pilaștrii unor clădiri precum Casa del Pósito provine chiar din municipiul Madrid.

Porticată este și Plaza de Segovia de Navalcarnero, un exemplu de arhitectură tipic castiliană populară și una dintre cele mai pitorești de pe harta Comunității. Caracteristicile sale includ deschiderea și planta neregulată. În ea sunt clădiri de două sau trei înălțimi, precum Primăria însăși, din secolul al XVI-lea.

Chinchón are una dintre cele mai recunoscute piețe medievale, care are vedere la peste 200 de balcoane și care a devenit inima vieții publice din oraș. Este printre cele mai frumoase din țară și inițial a fost folosit pentru a celebra târguri de vite. Acest spațiu este unul dintre cele mai vizitate din întreaga Comunitate Madrid.

Un alt traseu propune să cunoaștem de aproape Plaza Mayor a capitalei, una dintre cele mai vechi și mai mari din Spania. Situat în inima orașului vechi Madrid de los Austrias, lângă Puerta del Sol, conturul său este dreptunghiular și a venit să găzduiască piețe, lupte, festivități, autos-da-fe și alte tipuri de spectacole.

În Torrelaguna, arena sa principală se remarcă prin arhitectura sa populară castiliană. În ea se găsește clădirea actualului consistoriu, un vechi hambar sau depozit de cereale ridicat în secolul al XVI-lea de cardinalul Cisneros. Bazilica Santa María Magdalena se remarcă, din secolul al XV-lea, una dintre bijuteriile goticului madrilen.

Mai multe informații în www.turismomadrid.es.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid vă invită să descoperiți piețele principale din șase municipalități prin diferite rute