#Madrid –

Comunitatea Madrid a fost de acord să împiedice provizoriu accesul utilizatorilor cu trotinete electrice la rețeaua de transport public din regiune pentru a garanta siguranța călătorilor. Decizia a fost adoptată astăzi în ședința Consiliului de Administrație al Consorțiului Regional de Transport (CRTM), după incidentul din 17 octombrie când bateria unuia dintre aceste dispozitive a explodat în interiorul unui tren care se afla în stația La Elipa, pe Metrou. Linia 2, care nu a provocat vătămări corporale.

Această restricție, de natură temporară până la verificarea completă a condițiilor de siguranță ale acestui tip de elemente în transportul public, va intra în vigoare în data de 4 noiembrie viitoare și se va aplica autobuzelor Companiei de Transport Municipal (EMT) din Madrid și interurbane și interurbane. urban în alte municipalități, precum și în facilitățile și vehiculele Metro de Madrid și cele cinci noduri din Plaza de Castilla, Moncloa, Príncipe Pío, Plaza Elíptica și Avenida de América.

Pentru a asigura respectarea acestei rezoluții, în care a prevalat și protecția lucrătorilor diferitelor companii, CRTM va solicita operatorilor implicați să difuzeze această schimbare în canalele lor digitale și tipărite de informare, precum rețelele de socializare, paginile web, postere, panouri informative sau viniluri. Nerespectarea acestei limitări va duce la expulzarea imediată a infractorilor.

Consiliul de Administrație al CRTM este format din reprezentanți ai Comunității Madrid, ai Consiliului Local al Capitalei și ai restului consiliilor din regiune, precum și ai Administrației Generale a Statului, organizațiilor sindicale și asociațiilor de afaceri din sectorului și a consumatorilor și utilizatorilor. .

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va împiedica accesul trotinetelor electrice la transportul public pentru a garanta siguranța utilizatorilor