#Madrid –

Comunitatea Madrid a prezentat astăzi o tehnologie de pionierat în Spania care permite unui radiolog – din spitalul de referință – să primească, să analizeze teste și să diagnosticheze un pacient programat la centrul său de specialitate. Ministrul digitalizării, Miguel López-Valverde, a asistat astăzi la demonstrația acestui proiect la Spitalul public Enfermera Isabel Zendal, unde a subliniat că este „un exemplu al angajamentului guvernului regional de a adapta asistența medicală la noile nevoi de asistență medicală și la cerințele inovație și avangarda tehnologică.”

Printr-un sistem de imagine și audio se pot efectua teste pe echipamente de Tomografie Computerizată cu profesioniști de înaltă specializare, lucrând de la distanță și în timp real, ceea ce va însemna o îmbunătățire a calității îngrijirilor. Această tehnică va avea aplicarea Inteligenței Artificiale (IA), care facilitează evaluarea rezultatelor pe măsură ce identifică, măsoară și caracterizează leziunile prin întocmirea unui raport preliminar. În plus, acordă prioritate pacienților cu constatări patologice mai grave.

Condusă de șeful Serviciului de Radiologie al Spitalului Universitar Public Ramón y Cajal, dr. Blázquez, această tehnologie avansează în îmbunătățirea serviciului, oferind mari avantaje atât pentru utilizator, cât și pentru medic. Astfel, pacienții sunt tratați la cel mai apropiat centru de către cei mai buni tehnicieni, în timp ce radiologii pot economisi timp în pregătirea rapoartelor (până la 60% în unele cazuri), câștigă precizie și prioritizează problemele cele mai grave sau urgente.

López-Valverde a subliniat importanța Centrului de inovare în sănătate digitală al Spitalului public Enfermera Isabel Zendal „care are colaborarea dintre profesioniști, companii de tehnologie a sănătății, companii farmaceutice, fundații de cercetare și startup-uripentru a promova medicina personalizată și de precizie, tehnicile de detectare precoce a bolilor și terapiile medicamentoase.”

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid prezintă o nouă tehnologie, astfel încât radiologii să poată primi teste de diagnostic de la centrele de specialitate