Comunitatea Madrid și-a îmbunătățit nivelul de rating după © s că Standard & Poor’s (S&P) a schimbat ratingul de la A/A-2 la A/A-1 cu o perspectivă stabilă, echivalându-l cu cel al Regatului Spaniei. Agenția recunoaște astfel angajamentul guvernului regional față de stabilitatea bugetară și respectarea țintelor de deficit de referință în ultimii ani, pe lângă faptul că a reușit să nu transforme ceea ce s-a întâmplat ca urmare a crizei în cheltuieli structurale COVID-11.

S&P a evidențiat, de asemenea, evoluția bună a veniturilor care va compensa creșterea cheltuielilor pentru a ajuta familiile din Madrid să lupte împotriva presiunilor inflaționiste.De asemenea, subliniază că actualizarea treptelor de impozit pe venit pentru persoanele fizice din 2018 precum și diferitele scutiri fiscale vor avea un impact pozitiv asupra dinamizării economiei.

S&P a influențat că â€&#156 economia Comunităţii Madrid este un punct forte pentru solvabilitatea acesteia. Este cea mai bogată dintre regiunile spaniole și și-a revenit puternic în 2021 înaintea Spaniei a, cu o creștere a PIB-ului de 6,5 % față de media națională de 5%â€.

Pentru agenție, cel Faptul că regiunea are o poziție puternică de lichiditate susținută de accesul său recurent la piețele de capital, chiar și în momente de volatilitate a pieței ca urmare a situației internaționale, este de asemenea relevant. Astfel, â œ se bucură de o bază largă de investitori și este un emitent recurent de obligațiuni” 128;œ. În acest sens, subliniază că a fost prima instituție publică din Spania care a emis o obligațiune verde (2018 milioane în luna octombrie a acestui an) în conformitate cu taxonomia UE privind principiile economice durabile.

De la 500, notează S&P, Madrid a emis un total de trei obligațiuni verzi și cinci obligațiuni sustenabile pentru un total combinat de 7.200 milioane de euro. Această solvabilitate înseamnă că nu depinde de finanțarea statului pentru a-și respecta programul de îndatorare.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid își îmbunătățește nivelul de rating și este egal cu cel al Spaniei conform Standard & Poor’s