#Madrid –

Comunitatea Madrid va livra senzori de monitorizare continuă a glucozei (SMGC) în rețeaua sa publică de centre de sănătate persoanelor cu diabet zaharat de tip 2 care îndeplinesc criteriile clinice de cronicizare și care numără aproximativ 20.000 de persoane în regiune. . Această măsură, care începe să fie implementată în luna noiembrie, are o investiție a Executivului regional de 64 de milioane de euro în următorii patru ani.

Contorul SMGC este un implant care este introdus în piele și măsoară continuu nivelul glicemiei (zahărului din sânge), permițând utilizatorilor să își urmărească patologia folosind un telefon mobil sau un computer, oferindu-le o siguranță mai mare. Permite ajustarea mult mai precisă a administrării insulinei, motiv pentru care se adresează celor care au un tratament foarte complex, necesitând mai multe doze zilnice și necesitând cel puțin șase determinări capilare de glucoză în fiecare zi (printr-o înțepătură de deget). Până în prezent, 213 persoane au primit instruire la punctele de Asistență Primară pentru a afla cum funcționează acest dispozitiv, înainte de a-l primi.

Mai mult, în regiune există în prezent 21.492 de pacienți diagnosticați cu diabet zaharat de tip 1 sau alte tipuri insulino-dependente (cu excepția tipului 2) care folosesc și SMGC. Dintre aceștia, 2.674 sunt minori. Indicarea acestuia, precum și formarea în managementul și monitorizarea acestuia, se desfășoară în 27 de spitale publice din Comunitatea Madrid, în coordonare cu controlul primului nivel de îngrijire al sănătății publice din Madrid.

Studiu de pionierat privind asistența în funcție de zona de sănătate

La această întărire a îngrijirii lor se adaugă lansarea unui studiu privind experiența din două centre de sănătate opuse în ceea ce privește locația, condițiile sociale, de sănătate și economice. Acesta este un proiect de pionierat în Spania, prin care guvernul regional caută să obțină informații pentru a cunoaște direct modul în care pacienții experimentează procesul de îngrijire, în funcție de zona lor de sănătate, pentru a-l personaliza în funcție de nevoile și așteptările lor.

Aproape 420.000 de pacienți în asistență medicală primară

În 2022, echipele de Asistență Primară au efectuat urmăriri medicale și asistenței medicale pe 418.538 de cetățeni cu diabet zaharat la adult, boala endocrină cu cea mai mare incidență în populație. Ministerul Sănătății amintește că adoptarea unui stil de viață sănătos poate preveni sau întârzia dezvoltarea acestuia în 80% din cazuri și sfătuiește populația să aibă o dietă bogată în fructe și legume, să reducă aportul de alimente grase, să evite băuturile dulci, să facă sport în mod regulat. , mentineti o greutate corespunzatoare si nu fumati. De asemenea, este important ca populația să fie sănătoasă și peste 40 de ani să efectueze controale la centrul de sănătate la fiecare patru ani.

Această patologie metabolică care apare atunci când nivelul de glucoză (zahăr) din sânge este peste normal, ceea ce duce la o deficiență absolută sau relativă a acțiunii insulinei în organism. Pentru a-l trata, este necesar un control eficient de către pacient al nivelului de glucoză din sânge, managementul autoîngrijirii, precum și controale periodice de către medicul său, pentru a evita complicațiile care afectează în special sistemul cardiovascular și nervos, rinichii și organele. de viziune

Fațada iluminată în albastru pentru comemorarea Zilei Mondiale

Mâine, 14 noiembrie, este sărbătorită Ziua Mondială a Diabetului, al cărei motto este anul acesta A cunoaște riscurile înseamnă a cunoaște răspunsurile. Comunitatea Madrid se alătură acestei zile luminând în albastru fațada Oficiului Poștal Regal, sediul Președinției Executivului regional.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va furniza gratuit senzori de măsurare a glucozei în centrele de sănătate pentru 20.000 de pacienți cu diabet