ÎN CADRUL PROIECTULUI GE HEALTHCARE

Spitalul Universitar La Princesa, în cadrul acțiunilor de sustenabilitate și conservare a mediului pe care le are în desfășurare, s-a alăturat proiectului de reciclare a contrastului iodat în explorări radiologice al companiei GE Healthcare. Astfel, din ianuarie anul trecut în acest centru public din Madrid s-a promovat reciclarea acestei substanțe pentru a putea fi folosită din nou, reducând nevoia de a obține materie primă nouă. Mediile de contrast iodate sunt unul dintre cele mai utilizate produse în mediul spitalicesc pentru a îmbunătăți vizibilitatea imaginilor și pentru a ajuta la diagnosticarea unei game largi de boli.

Lipsa iodului ar putea afecta producția de substanțe de contrast, ceea ce ar însemna că mai puțini pacienți ar beneficiază de studii de diagnostic de contrast.Pentru acest proces, resturile de substanțe de contrast necontaminate utilizate în examinările radiologice sunt turnate în recipiente speciale care, odată pline, sunt transferate la unitatea GE Healthcare din Lindesnes, Norvegia, unde contrastul iodat este reprocesat pentru obținerea de materie primă nouă.

Proiectul de reciclare a iodului permite profesioniștilor din domeniul sănătății să abordeze preocupările legate de durabilitate și îngrijirea planetei. Alături de Spitalul de La Princesa, alte două spitale publice participă la această inițiativă din Comunitatea Madrid: 12 de Octubre și Fundación Alcorcón.

Sursa: Comunitatea Madrid –

Spitalul de La Princesa reciclează contrastul iodat din testele imagistice ca măsură a durabilității08