#Madrid –

Consiliul de Guvern al Comunităţii Madrid a aflat astăzi despre o investiţie de 4,1 milioane de euro pentru repararea mai multor drumuri din reţeaua regională avariată de DANA la începutul lunii septembrie.

Concret și datorită unor contracte de urgență, Ministerul Locuinței, Transporturilor și Infrastructurii va efectua lucrări de reconstrucție a 5 pontoane amplasate pe drumurile M-507, M-524 și M-510 în valoare de 2,3 milioane și al căror termen de execuție estimat va dura 4 luni.

De asemenea, Executivul regional va proceda la înlocuirea elementelor avariate pe drumurile aflate în proprietate regională M-501, M-507, M-510, M-521, M-523, M-524 și M-530, ceea ce necesită o dotare financiară apropiată. la un milion și jumătate de euro și a căror durată va fi de 3 luni.

Pe de altă parte, aceste investiții includ și servicii de supraveghere și securitate pentru lucrările de reparație a pontonului de peste Arroyo Grande, situat la kilometrul 9,6 al M-530, și a viaductului de peste râul Perales în M-501, în Aldea. del Fresno, toate valorând aproape 300.000 de euro.

Aceste lucrări de reconstrucție vor permite restabilirea normalității în trafic și a mobilității esențiale a locuitorilor din municipiile Navalcarnero, Villamanta, Villanueva de Perales și Aldea del Fresno și sunt încorporate în cele șase ordine de urgență autorizate de Consiliul Guvernului, în ședința acestora un cu o lună în urmă, cu un buget total de 42 de milioane de euro.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid alocă 4,1 milioane pentru reparații la drumurile din rețeaua regională avariate de DANA