Comunitatea Madrid va aloca mai mult de 1 milion de euro în 2022 pentru achiziţionarea de opere de artă şi sprijinul creaţiei. În acest fel, angajamentul guvernului regional față de toți agenții din sector este consolidat prin sprijinul direct pentru artiști și tineri curatori, entități culturale și galerii.

. În capitolul despre sprijinul pentru creație, granturile și apelurile se ridică la 520.000 euro și sunt defalcate pe rânduri diferite. Pe de o parte, subvenții acordate entităților non-profit pentru a desfășura activități vizuale și de modă ca disciplină creativă, cu o alocare de 100.000 euro. Obiectivul este descentralizarea in programarea activitatilor, in colaborare cu diferite entitati si agenti ai Comunitatii.

Pe de alta parte, doua sunt direct destinate artistilor: Circuitele Artelor Plásticas, una dintre cele mai vechi apeluri din Comunitatea Madrid, alocă 30. 000 euro până la maximum 10 artiști sub 32 ani și rezidenți în regiune. Scopul acestui program este de a promova creativitatea creatorilor emergenti și de a promova accesul acestora la viața profesională prin crearea unei lucrări și prezentarea acesteia într-o expoziție colectivă, care va avea loc în Sala de Arte Joven în toamna acestui an. . De-a lungul edițiilor sale 30 au participat creatori care sunt astăzi o referință în domeniul artei contemporane, precum Cristina Lucas, Fernando Sánchez Castillo, Mateo Maté sau Alicia Martín.

La fel, cei sub 32 ani pot fi, de asemenea, eligibili pentru premiu Prima fază , în colaborare cu DKV Seguros, pentru celebrarea primei sale expoziții individuale într-un spațiu profesionalizat și de referință din Madrid, precum Sala de Arte Joven. Aceasta este a patra ediție a acestui apel, ale cărei ediții anterioare au acordat premii lui Marco Godoy, Rafa Munárriz și Fuentesal & Arenillas.

Pe de altă parte, pentru creația de arte vizuale , dedicat 500.000 euro cu care să se promoveze dezvoltarea de proiecte creative în domeniul picturii, sculpturii, fotografiei, artei video, performance-ului sau modei ca disciplină creativă, printre altele .

La fel, curatorul are și o linie de sprijin Se caută curator, care se angajează în cele mai inovatoare propuneri din artele vizuale, dând vizibilitate proiectelor curatorilor emergenți. Acest apel va selecta două proiecte, pentru o sumă totală de 90.000 euro, ale căror expoziții vor avea loc în Sala de Arte Joven.

În ceea ce privește promovarea creației, Ministerul Culturii, Turismului și Sportului oferă și două apeluri pentru fotografie, FotoCanal și Foto