#Madrid –

Comunitatea Madrid începe săptămâna aceasta în Adunarea regională dezbaterea pentru aprobarea Legii care va crea Agenția de Securitate Cibernetică. Ministrul digitalizării, Miguel López-Valverde, va explica grupurilor parlamentare în ședința plenară de joia viitoare importanța autonomiei să aibă o entitate care se ocupă de coordonarea prevenirii, detectării și răspunsului la atacurile informatice.

În cadrul inaugurării primului congres organizat astăzi în capitală de Fundația Europeană Women4Cyber, López-Valverde a anunțat că va fi operațional în primele trei luni ale anului 2024. „Ne apropiem de o organizație atât de necesară, mai ales într-o regiune care și-a asumat un angajament atât de clar față de tehnologie și digitalizare.” , el asigurat.

Consilierul a mai evidențiat oportunitatea că „această Agenție va asigura progresul economic și social și avantajele sale ca generator de talent și locuri de muncă”, întrucât acest sector „va avea nevoie de o mare varietate de profiluri specializate care sunt deja revendicate de companii. .” Mai exact, el a subliniat că, potrivit Institutului Național de Securitate Cibernetică (Incibe), „sunt 30.000 de posturi neocupate în acest domeniu și până în 2024 va fi nevoie de peste 80.000 de profesioniști”.

López-Valverde a subliniat că această resursă va fi esențială pentru municipalitățile cu mai puțin de 20.000 de locuitori care nu au o strategie în acest sens sau nu au capacități suficiente pentru a-și proteja rețelele și sistemele. „Va lucra cu entitățile locale, consiliându-le și instruindu-le în acest domeniu, facilitând și legătura cu furnizorii privați și cu cei care se raportează la serviciile publice prin mijloace electronice”, a explicat el.

Consilierul a mai subliniat că Agenția va colabora cu instituții ale statului precum Centrul Criptologic Național și că va acționa ca o Echipă de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CSIRT), cu o atenție deosebită protecției numeroaselor infrastructuri critice de care dispune Comunitatea. din Madrid.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va aduce în această săptămână în Adunarea regională aprobarea Legii pentru crearea Agenției de Securitate Cibernetică