#Madrid –

Comunitatea Madrid va ajuta familiile de plasament care trebuie să facă față unor cheltuieli extraordinare cu până la 5.000 de euro pe an per copil. Această măsură, care vizează protecția acelor minori care nu pot locui cu părinții, își propune să contribuie la integrarea deplină a acestora în mediile familiale.

Pentru aceasta, Guvernul de la Madrid va investi 300.000 de euro, sumă care poate fi majorată în funcție de cerere, care va servi pentru acoperirea plăților de sănătate care nu sunt acoperite de sistemul public de sănătate sau care, fiind incluse, unele împrejurări excepționale obligă să mergi la alt tip de profesionist. Sunt avute în vedere și cele derivate din tratamente pedagogice și logopedie.

Destinatarii sunt toate familiile de plasament, in modalitatile temporare sau permanente, in regim extensiv sau selectat, care isi pot prezenta cererile in cadrul unui apel deschis care sa le permita justificarea cheltuielilor efectuate in perioada 1 ianuarie – 31 decembrie a acestui an.

Aceste ajutoare se adaugă ansamblului de acțiuni de sprijinire a acestor grupuri de către Executivul regional, iar principalul lor instrument de sprijin și recunoaștere este beneficiul economic, care nu face obiectul niciunei apeluri sau solicitări atunci când este procesat printr-o procedură din oficiu de către Administrație. odată ce procesul a fost formalizat. Prin urmare, fiecare gazdă începe să o perceapă din momentul în care dobândește această afecțiune și nu se oprește până când se pierde.

Comunitatea Madrid alocă 7,5 milioane de euro în beneficii economice pentru această chestiune, care servesc la acoperirea nevoilor de bază ale celor peste 2.300 de copii și adolescenți, în prezent, îngrijiți de o familie din regiune.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va acorda familiilor adoptive un ajutor de până la 5.000 de euro pe an per copil pentru cheltuieli extraordinare