#Madrid –

Comunitatea Madrid investighează noi tehnici pentru a obține o producție de oțel mai durabilă. Materialele Institutul de Studii Avansate din Madrid (IMDEA), împreună cu 10 parteneri din patru țări europene, coordonează proiectul AID4GREENEST, care propune noi instrumente de analiză și modelare conduse de Inteligența Artificială (IA).

În prezent, fabricile industriale de oțel folosesc o metodă tradițională de încercare și eșec, care necesită mult timp și forță de muncă și implică deșeuri mari de materiale, precum și emisii mari de carbon corespunzătoare. În acest fel, dezvoltarea de noi metode bazate pe inteligență artificială va ajuta la reducerea ratelor de respingere a componentelor și, prin urmare, a deșeurilor, prin detectarea defectelor de proiectare înainte de procesul de producție. Acest lucru va permite producătorilor să evite crearea de piese din oțel defecte și să economisească costuri.

În acest scop, AID4GREENEST va propune șase noi metode rapide, bazate pe IA, pentru a evalua caracteristicile noilor oțeluri, cum ar fi rezistența acestora, precum și instrumente de modelare pentru a le face mai avansate și mai durabile. Astfel, își vor îmbunătăți calitatea prin reducerea defectelor și reducerea dependenței de materiile prime cheie, toate lăsând o amprentă de carbon mai mică.

Acest studiu se va concentra pe cazuri de utilizare de la trei companii: producătorul spaniol de oțel Piese forjate si turnate Reinosa și companii belgiene OCAS NV și ePotentia. Pe lângă IMDEA Materials, aceste companii vor colabora cu Asociația Spaniolă pentru Standardizare, cercetători academicieni de la universitățile din Gent și Liège (Belgia), Institutul Fraunhofer de Mecanica Materialelor IWM și Eura AG din Germania și Universitatea Oulu din Finlanda.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Horizon Europe (HORIZON) pentru modelarea și caracterizarea materialelor avansate.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid studiază noi tehnici pentru o producție mai durabilă a oțelului la IMDEA Materials