#Madrid –

Comunitatea Madrid sponsorizează cea de-a 20-a etapă a celei de-a 78-a ediții a Turului Ciclistic al Spaniei, care va avea loc pe 16 septembrie cu începere în municipiul Manzanares El Real și terminând în Guadarrama. Traseul trece în întregime prin regiune și include zece trecători montane de categoria a treia de-a lungul a 208,4 kilometri, fiind cea mai lungă dintre cele 21 de zile de curse. A doua zi va avea loc finala rundei spaniole, care va începe de la Hipodromul Zarzuela și se va încheia cu pelotonul care circulă printr-un circuit urban prin Paisaje de la Luz a capitalei, declarată Patrimoniu Mondial UNESCO în 2021.

În cadrul prezentării sale de la Real Casa de Postas, ministrul culturii, turismului și sportului din Madrid, Mariano de Paco Serrano, a evidențiat „angajamentul ferm” al Comunității Madrid în promovarea practicii sportive „datorită sănătății fizice și psihice pe care o raportează. , valorile pe care le transmite și ca motor economic și de diseminare a patrimoniului cultural, de mediu și de agrement”. Madrid are 182 de cluburi și 3.813 de cicliști federați, dintre care 3.412 sunt bărbați și 401 femei.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid sponsorizează etapa a 20-a a Turului Ciclistic al Spaniei între Manzanares El Real și Guadarrama