#Madrid –

Comunitatea Madrid păzește în jur de 60.000 de obiecte pierdute în rețeaua de metrou în fiecare an, dintre care 22% sunt recuperate de proprietarii lor, iar restul sunt păstrate în depozitele Centrului de Servicii Clienți (CAC) al stației.Plaza de Castilla, redeschis în acest august după finalizarea lucrărilor de remodelare.

Toate rămân timp de 48 de ore la staţiile unde au fost pierdute, iar ulterior, dacă nu sunt revendicate, sunt păstrate încă patru săptămâni în CAC. Utilizatorii le pot solicita personal la acest birou, de la 7:00 la 22:00 de luni până vineri și de la 10:00 la 22:00 sâmbăta, duminica și de sărbători. Se pot consulta si telefonic la numarul de telefon gratuit 900.444.404 sau electronic printr-un formular pe site-ul metroului din Madrid, ceea ce îi permite să fie localizat rapid dacă se află în rețeaua subterană. Datorită tuturor acestor canale gratuite, procentul de recuperare ajunge la 22%.

Din cele aproximativ 160 de articole primite zilnic la CAC, mai mult de jumătate (50,9%) sunt carduri de transport public (TTP) și 13,9% sunt acte de identitate și de conducere. Restul variază de la cele mai comune (chei, portofele, căști sau telefoane mobile), la unele mai unice (cuptoare cu microunde, răcitoare de plajă, biciclete, scaune cu rotile sau aparate dentare).

De remarcat iarna este și pierderea îmbrăcămintei calde, a mănușilor sau a umbrelelor; vara uitarea de ochelari de soare crește, iar în perioadele de examene, același lucru se întâmplă cu notițele și cărțile. În plus, în zilele cu evenimente sportive apar eșarfele de echipă, iar chiar și în zilele în care regiunea a suferit efectele furtunii Filomena, cineva a uitat de schiurile cu care se deplasau pe străzile acoperite de zăpadă.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid păzește în jur de 60.000 de obiecte pierdute în trenuri și stații de metrou în fiecare an