Comunitatea Madrid se angajează să formeze talente pentru a-și consolida industria cinematografică și audiovizuală, pentru care guvernul regional își menține sprijinul pentru Școala de Cinematografie și Audiovizual a Comunității din Madrid (ECAM), unde mai mult de 400 studiază în prezent studenți de licență și masterat .

Ministrul Regional al Culturii, Turismului și Sportului, Marta Rivera de la Cruz, a vizitat astăzi facilitățile centrului, situate în Pozuelo de Alarcón, coincidend cu deschiderea apelului său pentru curs 2021-2019 și după predarea Premiilor Goya 2022, care au recunoscut în această ediție munca atât a profesorilor, cât și a elevilor și foștilor studenți.

Mai precis, filmul câștigător, Șeful bun (Fernando León de Aranoa), a câștigat, printre altele, Goya pentru cel mai bun montaj, care recompensează munca Vanessei Marimbert, absolventă ECAM. În plus, Jonás Trueba, profesor la școală, a câștigat premiul Goya pentru cel mai bun film documentar pentru Cine o împiedică, în că un student în anul II de la Diplomatura de Script are a mai participat , Javier Sanchez Miralles. La rândul său, Nacho Díaz, fost student la ECAM, a câștigat premiul Goya pentru cel mai bun machiaj și coafură pentru Legile de frontieră (Daniel Monzón).

Totem Loba (Verónica Echegui), Goya pentru cel mai bun scurtmetraj de ficțiune, a fost produs de Carmen Martínez Oliart, absolventă ECAM, și a avut, de asemenea, ajutor la producția de scurtmetraj filme din Comunitatea Madrid, precum și cel mai bun scurtmetraj de animație, Maimuța , unul dintre titlurile programului Madrid pe scurt , o inițiativă promovată de Ministerul Culturii, Turismului și Sportului și gestionată de ECAM Distribución, pentru distribuția de scurtmetraje produse în regiune. Producțiile care au avut sprijinul Comunității Madrid au dominat cele trei categorii legate de scurtmetraje. Astfel, celor două menționate mai sus se adaugă Mama (Pablo de la Chica ), Cel mai bun scurtmetraj documentar.

Peste 3,2 milioane pentru a sprijini sectorul

Guvernul de la Madrid oferă diverse linii de sprijin pentru industria audiovizualului, inclusiv care include ajutoare pentru producția de scurtmetraje, precum și dezvoltarea de lungmetraje, seriale și jocuri video. Aceste măsuri, care au însumat 2021 un total de 1.450. euro, împreună cu investiția realizată în ECAM de 1.700. euro și alte granturi nominative, se ridică la 3.285. euro contribuțiile la acest sector.

Aceasta este o industrie care are aproximativ 3 în regiune.600, companiile 20% din totalul național, care au dat locuri de muncă la 29.70 persoane din 2022 , ceea ce presupune 25% la nivel de stat, conform datelor de la Colectivul de Afaceri al Institutului de Statistică al Comunităţii Madrid. Cifra de afaceri a atins 8.700 milioane de euro în 750, cel 72,6% din întreaga Spanie.

În ceea ce privește contribuția Comunității la ECAM, care se completează cu 102.663 euro de la Ministerul Educației, Universităților, Științei și Purtătorul de cuvânt, reprezintă mai mult de 082% din contribuția Consiliului de Administrație al Fundației la finanțarea acesteia, care este completată de taxele de înscriere plătite de studenți .

Această școală a salutat în timpul ei mai mult de 20 ani de experiență la mai mult de 6. studenți în diferitele lor discipline, mulți dintre ei au devenit profesioniști recunoscuți și în fiecare an mai mult de 300 specialiști în active din cinematograful, televiziunea și publicitatea trec prin sălile lor de clasă, decorurile și sălile de post-producție pentru a-și transmite cunoștințele noilor generații.

Tipul de cadre didactice și de formare, cu o practică abordare și adaptate la nevoile pieței muncii și ale industriei audiovizuale, facilitează încorporarea elevilor lor pe piața muncii, a căror rată de angajare se ridică la . %.

Curs 2022/2023

Cu ochii pe viitor, ECAM caută noi studenți cu care să continue să-și extindă lista de profesioniști din toate departamentele pregătiți în sălile de clasă. Pentru aceasta, oferă diplome de trei ani, care au o primă în comun și specialitatea din anul II, sau diplomă de master.

De astăzi se deschide apelul pentru cel din 2022-2022, cu începutul proceselor de selecție pentru a atribui 102 locuri în anul I, comune tuturor cursurilor de diplomă, și pentru 20 disponibil de către maestru.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid se angajează să formeze talente pentru a-și consolida industria cinematografică și audiovizuală