#Torrejon – • Primarul, Alejandro Navarro Prieto, consilierul pentru Seniori, Ana Verónica González și consilierul pentru bunăstare, educație și imigrare, Rubén Martínez, au prezentat inițiativa în această dimineață

• În acest sens, unele dintre activitățile care merită evidențiate sunt Ziua Sportului Incluziv de la Soto Henares (28 noiembrie), vizita la XIV-a Târg pentru Ocuparea Forței de Muncă și Dizabilități de la IFEMA Madrid (azi 16 noiembrie), Gala Diversității Funcționale și Voluntariatului Săptămâna (30 noiembrie), festivalul de film VENTEA (26 noiembrie), aprinderea Arborelui Voluntarilor (29 noiembrie), Primele Premii de Solidaritate ASTOR-INLADE „Însoțirea oamenilor, construirea viitorului” (1 decembrie) sau Conștientizarea și Diversitatea Punct de Informare care va fi pe 3 decembrie de la 10:30 la 14:30 în Parcul de Agrement, printre alte inițiative

Torrejón de Ardoz va sărbători Săptămâna diversității funcționale și a voluntariatului până pe 30 noiembrie cu un program variat de activități menite să promoveze participarea comunității și să consolideze legăturile dintre locuitorii orașului. Primarul, Alejandro Navarro Prieto, consilierul pentru Seniori, Ana Verónica González și consilierul pentru bunăstare, educație și imigrare, Rubén Martínez, au prezentat în această dimineață inițiativa care va cuprinde evenimente semnificative și reflectorizante, de la dansuri și sport incluzive, la terapii. Sesiuni de băi cu bol tibetane, la festivalul de film VENTEA sau târgul de angajare pentru persoane cu dizabilități de la IFEMA care a avut loc astăzi.

Torrejón de Ardoz, 16 noiembrie 2023. În acest sens, câteva dintre activitățile care merită evidențiate sunt:

• Ziua Sportului Incluziv în Soto Henares. Pasionații de sport vor avea ocazia să participe la zile sportive incluzive menite să încurajeze participarea tuturor membrilor comunității. Va fi pe 28 noiembrie de la 10:00 la 14:30 și de la 16:30 la 18:30, pe Paseo de la Democracia (lângă Gara Soto Henares). În timpul zilei poți experimenta sporturi adaptate: handbike, baschet pe scaun, badminton în șezut, tir cu arcul sau volei în șezut. Accesul este liber la zi.
• Vizita la al XIV-lea Târg de angajare și dizabilități de la IFEMA Madrid. A avut loc astăzi, 16 noiembrie, și a fost pus la dispoziție un autobuz pentru ca vecinii cu diversitate funcțională interesați să își găsească un loc de muncă să poată participa la târg, care își propune să pună în legătură angajatorii și persoanele cu dizabilități care își caută un loc de muncă pentru a le facilita integrarea.
• Gala Săptămânii Diversității Funcționale și Voluntariatului. Săptămâna va culmina pe 30 noiembrie de la 19:00 până la 20:30 la Teatrul Municipal José María Rodero cu o gală incitantă, în care membrii asociațiilor locale și câțiva voluntari își vor arăta talentul într-o prezentare unică și emoționantă. Gala va cuprinde spectacole de teatru, muzica și dans. Intrarea este liberă și invitațiile pot fi ridicate de la teatru și de la asociațiile de masă pentru diversitate funcțională.
• De asemenea, evidențiați faptul că iubitorii de film se vor putea bucura de o experiență unică inclusivă cu festivalul de film VENTEA. Acesta va avea loc pe 26 noiembrie la ora 11:30 în Sala de Adunări a Casei de Cultură (London Street s/n). Vor fi proiectate 7 scurtmetraje, iar publicul pentru copii va fi juriul, votând scurtmetrajul preferat. Proiecția va fi adaptată senzorial pentru familiile cu copii TSA și va fi deschisă publicului larg până la epuizarea capacității.
• Iluminarea Arborului de Voluntari și a Meselor Asociative. Va fi pe 29 noiembrie de la 11:00 la 13:00 și de la 17:00 la 19:00 și va include o serie de ateliere de meșteșuguri, cafea solidară, jocuri de societate și un spectacol de dans. Arborele va avea cutia de dorințe a voluntarului, unde Torrejoneros își poate exprima dorințele și sugestiile pentru a îmbunătăți comunitatea.

În plus, Ziua porților deschise pentru femei la reședința Fundación Manantial (mâine, 17 noiembrie), Primele premii de solidaritate ASTOR-INLADE „Însoțirea oamenilor, construirea viitorului” (1 decembrie), baia cu bol tibetan (22 decembrie), plimbarea nocturnă (23 noiembrie) sau Punctul de Conștientizare și Informare a Diversității care va fi pe 3 decembrie de la 10:30 până la 14:30 în Parcul de Agrement, printre alte inițiative, completează programarea.

„Vreau să mulțumesc tuturor entităților colaboratoare pentru munca și colaborarea lor în această săptămână, precum Grupo 5, Fundación Manantial, Școala de Dans Patricia Muñoz, AFTA, Asociación Plata, Asociația Parkinson, Asociația VENTEA, Fundación Too, ASTOR, Asociación Diverses , Runners Torrejón, Grandes Amigos și Seren Dance Dance School”, a indicat primarul, Alejandro Navarro Prieto. Mai mult, a adăugat consilierul Torrejonero, „invităm toți rezidenții, organizațiile și persoanele interesate să ni se alăture în această sărbătoare a diversității și solidarității. Împreună, putem construi o comunitate mai incluzivă și mai susținătoare, în care fiecare individ se simte apreciat și respectat pentru unicitatea și contribuția sa.”

Sursa: A fost prezentată Săptămâna Diversității Funcționale și a Voluntariatului, care va fi celebrată până pe 30 noiembrie cu activități, cu…