#Madrid –

Comunitatea Madrid a sărbătorit astăzi, la Teatros del Canal, Ziua Țiganilor din Madrid, prin predarea premiilor Enrique Maya, care anul acesta au ajuns la cea de-a 13-a ediție. Ministrul Familiei, Tineretului și Politicii Sociale, Concepción Dancausa, a participat la acest act instituțional prin care guvernul regional a recunoscut din 2009 persoane sau entități care contribuie la promovarea socială și culturală a romilor și a lăudat importanța aceste premii și a lăudat „cultura lor, valoarea familiei și respectul pentru persoanele în vârstă, ceea ce îi face parte inseparabilă din moștenirea noastră vitală și sentimentală”.

Ziua Țiganilor din Madrid este sărbătorită în fiecare 24 mai după aprobarea Declarației sale în Adunarea regională din 2016. „Prin acest act sărbătorim angajamentul nostru față de egalitatea de șanse, cu respect pentru diversitate și cu incluziune socială”, a afirmat consilierul. , care a condamnat „orice manifestare de respingere sau intoleranță față de acest oraș”.

În această ediție au fost acordate șapte premii. Premiul special, care recunoaște munca de integrare și promovare a romilor, i-a revenit Rosalía Vázquez, președinta Asociației Femeilor Alboreá, la categoria individuală, și a confrației Hermandad de los Gitanos la categoria colectivă. Compozitorul și dirijorul de orchestră și cor, Francisco Suárez Saavedra, a primit premiul pentru arte.

Cea pentru acțiune socială și armonie a fost pentru Milagros Ramasco, responsabilă cu programul de sănătate publică în grupurile vulnerabile. IES Joaquín Rodrigo a obținut premiul de solidaritate pentru activitatea sa educațională. Și anul acesta s-a adăugat premiul pentru tinerii romi, pentru jurnalista María García Mayo și profesorul de învățământ primar Adrián González Cuñat.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid sărbătorește Ziua Țiganilor din Madrid prin predarea celor XIII Premii Enrique Maya