#Madrid –

Cu activități de conștientizare, dar de semințe și o grădină terapeutică

Spitalul Gregorio Marañón se alătură, astăzi, 5 iunie, sărbătoririi Zilei Mondiale a Mediului. Motto-ul din acest an, „Fără contaminare cu materiale plastice”, este inclus în angajamentele acestui spital public din Comunitatea Madrid cu lupta împotriva schimbărilor climatice, realizarea Obiectivelor de dezvoltare durabilă și Agenda 2030. Din acest motiv, Serviciul de Management de Mediu a organizat o serie de activități menite să conștientizeze importanța protejării mediului înconjurător.

Activitățile cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului au început vinerea trecută la Spitalul Gregorio Marañón, cu o campanie de informare și conștientizare cu privire la importanța tratării adecvate a deșeurilor în spital, cu standuri de furnizori și gestionari de deșeuri care au explicat cum să-și îmbunătățească segregarea. si ca au raspuns la toate intrebarile referitoare la managementul lor (segregare, transport si tratament final).

De asemenea, au fost prezentate informații despre generarea de deșeuri în spital, comunicarea Performanței de mediu, Obiectivele deșeurilor 2023 și acțiunile desfășurate în domeniul economiei circulare în Marañón. De asemenea, a fost instalată o urne pentru a colecta sugestii sau inițiative, dintre care Serviciul de Management de Mediu va alege una pentru implementarea acesteia, precum și pentru a face cunoscute nevoile și așteptările de mediu.

La aceste activități au participat peste 800 de profesioniști din spitale și au fost înregistrate aproape 100 de sugestii pentru posibile viitoare acțiuni de mediu.

Cadou de semințe și o grădină terapeutică

În plus, în cadrul Zilei Mondiale a Mediului, ghivece mici cu semințe de petunie vor fi distribuite tuturor pacienților internați. Zona de Grădinărit a Serviciului de Inginerie va realiza o grădină urbană terapeutică pe parcela Psihiatrie Adolescent, cu mese de plantare horticolă, pentru a fi cultivată de către pacienți și familiile acestora, însoțiți de profesioniști în asistență medicală și ergoterapeuti.

Tot în sala de spectacole a Spitalului Materno-Sugar se va desfășura și a IV-a Conferință de lucru privind managementul mediului „Share to Advance”, organizată de Subdirecția Generală pentru Calitatea Sănătății, cu scopul de a împărtăși diferite experiențe în managementul mediului care se desfășoară. în centrele Serviciului de Sănătate din Madrid.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul Gregorio Marañón sărbătorește Ziua Mondială a Mediului sub sloganul „Fără contaminare cu materiale plastice”