#Madrid –

Comunitatea Madrid reunește astăzi 27 de producători locali la XXIII Madrid Wine Show, care a avut loc la Real Casa de Correos, sediul Executivului regional. Ministrul adjunct al Mediului, Agriculturii și Amenajării Teritoriului, Rafael García, a inaugurat expoziția, în cadrul căreia a mulțumit sectorului vitivinicol pentru eforturile depuse de a promova varietatea de roșii, roze și alb din regiune, precum și pentru creșterea vânzărilor, atât în Spania și în alte țări.

García a vizitat diferitele puncte de degustare și a discutat cu vinificatorii prezenți la acest eveniment, majoritatea acreditați cu sigiliul de calitate al Produsului Certificat M. Vinicultorii au oferit degustări și au prezentat creațiile lor tradiționale și noile oferte de sezon profesioniștilor din ospitalitate, restaurante, oenologie și somelieri care au vizitat Salonul.

Guvernul regional colaborează cu Consiliul de Reglementare al Denominației Vinurilor din Madrid la promovarea acestui eveniment important, unde sunt prezentate multe noi dezvoltări din sector. García a recunoscut „situarea bună a comercializării vinurilor din Madrid, precum și un număr mare de alimente locale care sunt disponibile cumpărătorilor în magazinele mici și mari și care devin din ce în ce mai recunoscute și mai solicitate în fiecare zi”. Și a adăugat că „acest efort al viticultorilor, fermierilor și fermierilor contribuie la îngrijirea mediului și a sănătății cetățenilor, precum și la generarea de locuri de muncă și la promovarea dezvoltării rurale”.

Companiile El Regajal, Vinícola de Arganda, Bodega ecologica Luis Saavedra, La Moradas de San Martín, Vinos y Aceites Laguna, Virgen de la Poveda, Ca’ di Mat, Bodega del Nero, A Pie de Tierra, au participat la aceste douăzeci și ediția a treia. Bodegas Morate, Recespaña S. Cooperativa, Viña Bayona, Viña Bardela, Sanesteban, Tinta Castiza, Valleyglesias, Muñoz Martín, Andrés Morate, Cuarto Lote, Bodegas y Viñedos Pedro García, Cooperativa Cristo del Humilladero, Andrés Díaz, Figueroa, Jeromín , Familia Cardeña , Licinia și Muss și Tagonius. Brânzeturile La Cabezuela s-au alăturat expoziției.

8.900 de hectare de vii cu Denumire de Origine

Denumirea de origine Vinurile din Madrid a fost creată în 1990 și este unul dintre cele 94 recunoscute în Spania. În prezent lucrează acolo 3.137 de viticultori, cu 8.900 de hectare de vii înregistrate, ceea ce reprezintă 78% din suprafața viticolă autonomă (12.000 de hectare). Sunt găzduite 51 de crame și aproximativ 110 mărci, care sunt cultivate în patru subzone: Arganda, Navalcarnero, San Martin și El Molar.

Acceptarea acestor produse din struguri din Madrid crește în fiecare an. Se exportă în jur de 5.000 de hectolitri, ceea ce reprezintă peste două milioane de euro și reprezintă 30% din producția anuală. Astfel, ajung în țări din cadrul Uniunii Europene precum Germania și Regatul Unit, precum și în Statele Unite sau China, demonstrând o mare capacitate de a concura pe piețele internaționale.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid reunește 27 de producători în ediția a XXIII-a a Salonului Regional de Vinuri