#Madrid –

Comunitatea Madrid a reînnoit acordul cu Asociația Societăților de Muncă din Madrid pentru a oferi consiliere gratuită antreprenorilor care se gândesc să se stabilească ca companii de economie socială prin intermediul ghișeului unic.

Consiliul Guvernatorilor a aprobat săptămâna trecută alocarea a 714.000 de euro pentru perioada totală de valabilitate a acordului, care acoperă din această lună iulie până la sfârșitul lunii iunie 2027.

Această resursă de orientare a fost lansată la inițiativa Ministerului Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă în urmă cu patru ani și se află într-un sediu din Madrid – Calle Reina Mercedes, 1- deținut de guvernul regional, dar cedat acestei Asociații.

Acționează ca punct de informare specializat în economia socială, oferind și acțiuni de formare și programe de tutorat, pe lângă centralizarea tot ceea ce ține de procesarea diferitelor proceduri administrative necesare înființării de noi companii.

La fel, dotarile sale dispun de un spatiu pt coworking pentru firmele recent create și noii antreprenori, și va găzdui conferințe și acțiuni specifice legate de promovarea antreprenoriatului, pentru a genera puncte de întâlnire în această comunitate și a da vizibilitate activităților acestora. Toate aceste servicii sunt gratuite pentru utilizatori.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid reînnoiește consilierea gratuită pentru antreprenorii care studiază să devină companii din economia socială