#Madrid –

Comunitatea Madrid investește 49,5 milioane de euro în îngrijirea de specialitate a persoanelor vârstnice din regiune în rețeaua Centrelor de Zi, sumă care permite operarea unui total de 2.319 de locuri din aceste resurse în următorii doi ani.

Consiliul Guvernatorilor a autorizat în această miercuri încheierea a 42 de contracte derivate din Acordul-cadru care stabilește condițiile de prestare a acestui serviciu, în valoare totală de 1.815 locuri, pentru o sumă de 38.724.085 euro. În plus, vor fi semnate alte 37 care, din cauza cuantumului lor individual, nu trebuie să treacă de această procedură și care asigură încă 504 locuri grație unei investiții comune de 10.7656.503 euro. Prețul zilnic al fiecăruia dintre ele crește cu 13% față de acordul anterior și trece de la 37,31 la 42,10 euro.

Centrele de zi sunt facilități specializate care lucrează pentru prevenirea evoluției situațiilor de deteriorare fizică și psihică a utilizatorilor, păstrarea și recuperarea autonomiei acestora și sprijinirea familiilor aflate în îngrijirea lor, toate cu scopul ca aceștia să poată continua să locuiască în casele lor cât mai mult timp posibil. . Astfel, pe lângă hrană și ședere de zi, asigură îngrijirea personală și controlul activităților zilnice, îngrijire geriatrică, reabilitativă și socială, diferite programe de activitate și transport de la domiciliul utilizatorilor la centru.

Utilizatorii au peste 60 de ani, cu un grad de dependență care îi împiedică sau îi limitează în mare măsură să se descurce singuri. Acest interval de vârstă este redus la 55 de ani în cazurile de boală Alzheimer.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid investește în peste 2.300 de locuri pentru îngrijirea specializată a persoanelor vârstnice dependente din centrele de zi