#Madrid –

Comunitatea Madrid va redeschide publicul Vinerea viitoare, în urma lucrărilor de remodelare întreprinse de Metro pentru a actualiza facilitățile și a îmbunătăți accesibilitatea acestora. Acest spațiu, situat pe strada Valderribas din cartierul Pacifico al capitalei, și integrat în rețeaua de muzee suburbane, este în construcție din luna mai a anului trecut și își recuperează acum activitatea pentru bucuria cetățenilor.

Construit între anii 1922 și 1924 și declarat Bun de Interes Cultural, acest loc avea ca obiectiv soluționarea eventualelor insuficiențe în alimentarea cu energie electrică și asigurarea unei mai bune servicii rețelei care, la acea vreme, era în plină expansiune. Pentru a face acest lucru, au fost adăpostite trei motoare diesel uriașe, precum și alternatoare și transformatoare electrice care serveau la generarea energiei cu care circulau trenurile. Odată cu trecerea timpului și pe măsură ce firmele au reușit să asigure o aprovizionare din ce în ce mai regulată, uzina, care la acea vreme era cea cu cea mai mare putere instalată din Spania, a devenit învechită și și-a încetat activitatea în anii 1950. fiind închisă definitiv în 1972.

Clădirea a fost restaurată în anul 2008 respectând aspectul inițial și se remarcă prin claritatea concepției sale, atenția la detalii și buna execuție care caracterizează toată opera arhitectului, Antonio Palacios.

Acest spațiu face parte din rețeaua de muzee Metro, printre care se numără și gara Gran Vía, unde sunt expuse rămășițele găsite în timpul lucrărilor de remodelare; vechea oprire Chamberí, vechiul hol Pacífico, care păstrează în prezent aceeași imagine pe care a prezentat-o ​​în 1923; cel din Ópera, care găzduiește o recreare a izvorului istoric al Caños del Peral și complexul arheologic care este expus în cel din Carpetana.

Cei interesați să viziteze Magazinul de motoare sau oricare dintre locațiile menționate mai sus își pot rezerva intrarea gratuită și pot verifica zilele și orele de deschidere prin intermediul site-ului. www.museosmetromadrid.es.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid redeschide Magazinul de mașini de metrou după lucrările întreprinse pentru îmbunătățirea accesibilității acestuia