Mai multe din 38.200 Studenții vor apărea săptămâna viitoare în Comunitatea Madrid pentru testele de evaluare pentru acces la universitate (EvAU) din Comunitatea Madrid. De la ei, 12.704 vor fi examinate la Universitatea Complutense; 9.548 în Autonomă; 5.548 în Carlos III; încă 4.977 în Alcalá; 3.977 în Rey Juan Carlos; si, in final, 1.548 la Politehnica.

Examenele vor avea loc în următoarele 6, 7, 8 și 9 iunie. Ca și anul trecut, cei înscriși care nu pot participa din circumstanțe excepționale și acreditate corespunzător pot beneficia de apelul extraordinar – care va fi organizat în perioada 5 – 7 iulie – fără a fi penalizați în procesele de admitere.

Luni va începe procesul cu disciplinele de bază la modul Știință; marți, cele de Științe Sociale, Umaniste și Arte; În zilele de miercuri și joi se vor desfășura opțiunile, în timp ce vineri au fost rezervate eventuale incidente sau în acele cazuri în care un student nu a reușit să o facă din cauza coincidenței de timp.

Ca și în testele EvAU desfășurate în 2020 și 2020, la această ediție participanții vor putea alege numărul de întrebări sau exerciții pe care trebuie să le rezolve dintre cele ridicate în cele două opțiuni. Aceasta posibilitate se mentine fata de obligatia care exista pana in anul 2019 de decizie asupra unei optiuni. În plus, se păstrează orientările și criteriile de evaluare și corectare care au fost deja informate la începutul cursului.

În ceea ce privește orarele, acestea se vor desfășura de la ora 9: a 12: ore, de la 02: 02 a 13: 18 și de 16: 02 a 16: 18. În prima ședință de luni 6 și marți 7, apelul va fi la ora 8: 45 iar restul zilelor și sesiunilor vor fi, cel puțin, 16 minute înainte de începere.

Adaptare pentru elevii cu dislexie

Una dintre principalele noutăți ale EvAU din acest an sunt măsurile și adaptările puse în aplicare de Ministerul Educației, Universităților , Știință și Purtător de cuvânt pentru elevii cu dislexie, asigurându-se astfel resursele necesare care să garanteze echitatea în educație.

Ar trebui evaluată în principal pe baza conținutului iar durata nu va fi penalizată mai puțin. decât de obicei în răspunsuri sau o prezentare neobișnuită. La fel, acestea vor trebui să fie prevăzute cu hârtie suplimentară, deoarece în multe cazuri dimensiunea fontului este mare, iar direcționalitatea este neregulată. În plus, aceștia pot solicita ca întrebările să fie citite de către membrii instanței și, ca font pentru texte, se recomandă OpenDyslexic, Comic Sans sau Arial.

Pentru a garanta anonimatul, corectorii subiectelor vor sti ca sunt exercitii realizate de acest tip de elev gratie unei serii de markere, numere etc.

Plan extins de securitate și mobilitate

Comunitatea de Madrid a organizat împreună cu Protecția Civilă și Securitatea un protocol prin care dispozitivele Poliției Locale și SAMUR vor fi amplasate în afara locațiilor pentru a evita încetinirile la intrări și ieșiri. De asemenea, este indicat să ajungeți la centru 18 minute în avans pentru a preveni blocajele în trafic De asemenea, Consorțiul Regional de Transport Madrid (CRTM) a lansat un Plan special de Mobilitate pe parcursul acestor patru zile pentru a facilita accesul la facultăți.

Serviciile vor fi consolidate Metrou, Metrou ușor, urban și autobuzele interurbane care merg către campus, precum și Renfe Cercanías. În așa fel încât rândurile de 6 și 12 va crește frecvența trenurilor între 7: 11 și 9: 30 ore și de la 13: a 17: 02.

În ceea ce privește EMT, veți avea o ofertă de 200 vehicule distribuite în 11, precum și inspectorii de pe stradă pentru a raporta orice incident. La fel, liniile 12 interurbane și nouă urbane va fi consolidată, în timp ce Renfe frecvența Cercanías va crește în funcție de cerere.

Executivul de la Madrid urmează să implementeze un protocol în nodurile mari de transport pentru a crește securitatea și supravegherea acestora, acordând o atenție deosebită respectării măsurilor sanitare în transportul în comun, precum și pentru evitarea acumulărilor în docuri.

Sursa: Comunitatea Madrid – Mai multe din 18.200 studenții susțin testele EvAU în Comunitatea Madrid