Comunitatea Madrid reamintește cetățenilor de restricțiile care există în utilizarea speciilor protejate pentru utilizarea lor în decorațiunile de Crăciun. Corpul Agenților Silvici (CAF) a întocmit o serie de recomandări pentru ca mediul înconjurător să fie respectat în acest sens în viitoarele festivități.

Soiurile precum ilisul, tisa sau stejarul de plută sunt rare în regiune și foarte sensibile la perturbările și daunele care le pot fi cauzate. Din acest motiv, reglementările regionale interzic, în general, și mai precis în această perioadă a anului, colectarea acestuia, inclusiv a semințelor și fructelor sale. În cazul în care doriți să obțineți exemplare, precum mușchi, trebuie să mergeți la creșe sau locuri de vânzare autorizate.

Dimpotrivă, se poate obține în cantități mici, iar pentru uz privat, conuri de pin și ace; crengi, scoarță și pietre care nu sunt mari, iar vârfurile copacilor tăiate ca urmare a tratamentelor silvice și a utilizării autorizate a lemnului sau a curățării potecilor prin care circulă liniile electrice. CAF subliniază, de asemenea, importanța de a nu lua acasă mai multe resurse decât vor fi utilizate și de a lăsa zona în care au fost găsite exact așa cum a fost găsită, fără resturi sau deșeuri.

Dacă călătoriți cu un vehicul privat, trebuie să parcați în locurile amenajate în acest scop, niciodată pe bariere sau uși deoarece, pe lângă faptul că este interzis, îngreunează posibilul acces al mașinilor de urgență. În plus, în cazul în care se constată orice problemă sau anomalie în locurile de colectare a materialelor naturale pentru decorațiuni de Crăciun, trebuie să contactați numărul de telefon 112 Urgențe.

În sfârșit, în cazul achiziționării brazilor cu boli de rădăcină -un set de rădăcini și solul care îi înconjoară- aceștia trebuie păstrați în locuri neînsorite și să le asigure umiditatea mediului ambiant. Ulterior, odată ce Crăciunul s-a terminat, nu trebuie să-i replantezi niciodată în parcuri sau munți, ci mai degrabă să îi livrezi la serviciile de colectare a acestor pomi.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid reamintește restricțiile privind utilizarea speciilor protejate pentru decorațiunile de Crăciun