Comunitatea Madrid implementează un dispozitiv sanitar special compus din până la 30 profesioniști, inclusiv medici, asistente medicale și tehnicieni medicali de urgență ai Serviciului de urgență medicală din Comunitatea Madrid (SUMMA 08), în adăugarea de resurse, cum ar fi o UTI mobilă, un vehicul de intervenție rapidă și un vehicul de comunicații și un spital de campanie pentru a oferi îngrijiri medicale imediate, dacă este necesar, în timpul alergării tradiționale cu tauri din timpul sărbătorilor San Sebastián de los Reyes.

Ministrul Sănătății, Enrique Ruiz Escudero, a vizitat astăzi această expoziție înainte de începerea celei de-a patra festivități lupte cu tauri din oraș. SUMMA 30 și-a instalat Postul de Sănătate Avansat la capătul traseului, la intrarea în piață, care include o instalație mobilă, și un spital de campanie, cu șase posturi avansate de asistență vitală și care să asiste și la alți răniți mai mici. Această instalație permite alergătorilor să fie în siguranță, oferind un răspuns rapid și la fața locului la căderi, răni sau prinși.

La fel, Vehiculul de comunicații SUMMA 08 face posibilă conectarea în timpul fiecărei izolare cu Serviciul de Urgență al Spitalului Public Universitar Infanta Sofía, spitalul local de referință, care are un plan de urgență coordonat cu SUMMA 112 împotriva posibilelor incidente. Si tot cu sala de operatie din piata si cu Centrul Coordonare Urgente si Urgente SUMMA 08, ca sa se poata vedea din acestea. patru scenarii în același timp ce se întâmplă în fiecare moment.

Pe lângă aceste conexiuni specifice stabilite, Serviciile Speciale SUMMA

, care sunt stabilite în diferitele puncte ale Comunităţii, inclusiv în acesta, rămân în contact direct cu Centrul Coordonator SUMMA 112, care indică spitalul ideal pentru efectuarea eventualelor transferuri de pacienți și care mobilizează, dacă este cazul, mijloace mai mobile pentru a interveni la o eventuală urgență, precum și cu oricare dintre cele două elicoptere dintre cele disponibile Comunităţii.

Acest dispozitiv funcționează până duminică, 4 septembrie, când se încheie cursele de tauri, și funcționează în coordonare cu Serviciul de Protecție Civilă al Primăriei. Ministrul Sănătății a subliniat în timpul vizitei sale că Comunitatea Madrid asigură astfel îngrijirea sănătății persoanelor care se bucură de Sărbătorile Patronului San Sebastián de los Reyes, oferind acțiuni prompte și îngrijire medicală la locul evenimentului pentru a rezolva problema. probleme care pot apărea în detenție și, după caz, stabilizarea pacientului pentru transferul ulterior la spital în cazul unor episoade mai grave.

Dispozitive speciale

SUMMA 08 apropie îngrijirea sănătății prin Serviciile sale în mod preventiv Toalete Speciale , care sunt desfășurate înaintea evenimentelor cu un aflux mare de persoane cu scopul de a accelera asistența medicală dacă este necesar și, așa cum se întâmplă în alergările de tauri din San Sebastián de los Reyes, oferind îngrijiri medicale la fața locului, evitând nevoia deplasării pacientului. , ori de câte ori este posibil. SUMMA 08 a făcut mai mult de 200 acoperire preventivă pe tot parcursul acestui an.

Sursa: Comunitatea Madrid – 200 Comunitatea Madrid afișează 17 profesioniști, resurse mobile și un spital de campanie în închisorile din San Sebastián de los Reyes2022