#Madrid –

Comunitatea Madrid a primit 143.890 de cereri de admitere de la elevi în centre susținute cu fonduri publice pentru următorul an școlar 2023/24. Dintre acestea, 76.079 au fost realizate electronic și 67.811 personal la școli, institute sau grădinițe.

Pe etape, primul curs al ciclului II de Educație timpurie a fost cel care a primit cele mai multe solicitări (43.300), urmat de anul I de Învățământul secundar obligatoriu (25.366). La fel, 109.739 au fost pentru învăţăturile de Regim General (Ciclul II Infantil, Primar, Gimnazial şi Bacalaureat) şi 34.151 din ciclul I Infantil.

Încă un an, Comunitatea Madrid a înființat un Secretariat Virtual, astfel încât familiile să poată finaliza acest proces în orice moment al zilei și fără a fi nevoie să meargă la școală. În acest scop, Vicepreședinția, Ministerul Educației și Universităților a oferit diverse opțiuni de acces telematic: prin parolele aplicației Roble-Raíces pe care școlile și institutele le oferă elevilor care sunt deja înscriși; printr-o procedură de autentificare a telefonului mobil; cu sistemul cl@ve de identificare a Administraţiilor Publice sau certificatul digital.

În cazul celor care au ales să depună personal cererea, au putut face acest lucru în una dintre cele 812 școli publice de Învățământ Primar și Primar, 450 de grădinițe publice și afiliate, 358 de institute, 450 de școli subvenționate și 65 de centre publice și învățământ special concertat.

Alocarea locurilor pentru invataturile de Regim General va fi publicata pe 7 iunie in timp ce calendarul de inscrieri va fi in perioada 13 – 29 iunie pentru ciclul II de Invatamant Infantil, Primar si Special si in perioada 22 iunie – 7 iulie la Gimnazial. În cazul grădinițelor, premiul final va fi pe 14 iunie și înscrierea în perioada 15-29 iunie.

În actualul an școlar 2022/23, aproape 95% dintre familiile din Madrid au obținut un loc în centrul ales ca primă opțiune de înscriere a copiilor la începutul celui de-al doilea ciclu de Infant, moment cheie în proces, rezultat care menține procentele mari care s-au înregistrat an de an în Comunitatea Madrid.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid primește aproape 145.000 de cereri de admitere pentru studenți pentru anul școlar următor